Eiropas handbola čempionāta finālturnīrā bez Latvijas būs vēl divas debitantes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas handbola izlase
Latvijas handbola izlase Foto: Latvijas Handbola federācija (handball.lv)

2020.gada Eiropas čempionāta handbolā finālturnīrā būs trīs debitantes, noskaidrojies pēc kvalifikācijas cikla noslēgšanās.

Jau ziņots, ka pagājušajā trešdienā pirmo reizi vēsturē ceļazīmi uz finālturnīru izcīnīja Latvija. Svētdien finālturnīra debitantēm pievienojās arī Nīderlande, kas uzveica tieši Latviju, kā arī Bosnija un Hercegovina.

Jau pirms kvalifikācijas cikla ceļazīmes bija nodrošinājušas finālturnīra rīkotājas Austrija, Norvēģija un Zviedrija, kā arī 2018.gada Eiropas čempione Spānija.

Caur kvalifikācijas turnīru ceļazīmi uz finālturnīru izcīnīja arī Vācija, Polija, Horvātija, Šveice, Ziemeļmaķedonija, Islande, Slovēnija, Čehija, Baltkrievija, Francija, Portugāle, Krievija, Ungārija, Dānija, Melnkalne, Serbija un Ukraina.

Kopš 1994.gada ir notikuši 13 Eiropas čempionāti un visos no tiem finālturnīros spēlējušas Spānija, Horvātija un Francija. Titulētākie ar četrām zelta medaļām ir zviedri, kuri gan kopš 2002.gada Vecā kontinenta meistarsacīkstēs palikuši bez godalgām.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Austrijā, Norvēģijā un Zviedrijā norisināsies no 10. līdz 26.janvārim, un tajā pirmo reizi startēs kontinenta 24 spēcīgākās izlases. Mači norisināsies Stokholmā, Malmē, Gēteborgā (visas - Zviedrija), Vīnē, Grācā (abas - Austrija) un Tronheimā (Norvēģija).

Eiropas čempionātā 24 komandas būs sadalītas sešās apakšgrupas pa četrām izlasēm katrā. Pēc priekšsacīkstēm pamatturnīram kvalificēsies katru apakšgrupu divas labākās komandas, kas pēc tam divās grupās, pa sešām valstsvienībām katrā, noskaidros četras pusfinālistes.

Finālturnīrā uzvarējusī komanda nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. No Eiropas vietu Olimpiādē jau nodrošinājusi pērnā gada pasaules čempione Dānija.

Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupu izloze notiks 28.jūnijā Vīnē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu