"AS Roma" leģenda Toti pamet darbu kluba administrācijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Itālijas futbola komandas "AS Roma" leģenda Frančesko Toti pametis darbu kluba administrācijā.

Toti aizpērn lika punktu savai profesionālajai karjerai, kuras laikā pārstāvēja tikai "AS Roma" komandu. Pēc futbolista karjeras beigām viņš stājās kluba direktora amatā, bet tagad pēc 30 gadiem pamet "AS Roma".

"Šodien informēju kluba prezidentu (Džeimsu Palotu), ka es aizeju no darba "AS Roma". Visu laiku cerēju, ka šī diena nepienāks. Pieņemt šo lēmumu bija ļoti grūti. Tagad došos pretī citiem izaicinājumiem un, kad citi īpašnieki rēķināsies ar manu, atkal būšu gatavs. Šis ir vēl smagāk nekā futbolista karjeras beigas. Pamest "AS Roma" ir kā mirt," pirmdien preses konferencē paziņoja 42 gadus vecais Toti.

Palota Toti esot piedāvājis tehniskā direktora amatu. Toti pārmet "AS Roma" īpašniekiem, ka tie pārāk daudz paļaujas uz bijušo prezidentu, bet tagad kluba konsultantu Franko Baldīni.

"AS Roma" aizvadītajā sezonā A sērijā ieņēma sesto vietu, tādējādi šovasar UEFA Eiropas līgas turnīru sāks no kvalifikācijas otrās kārtas.

"AS Roma" komandu Toti pārstāvēja kopš 1993.gada, šajā laikā izcīnot vienu A sērijas titulu (2001.gadā), divus Itālijas kausus (2007., 2008.gadā) un divus Itālijas Superkausus (2001., 2007.gadā). Tāpat viņš 2006.gadā ar Itālijas izlasi kļuva par Pasaules kausa ieguvēju, bet 1996.gadā par Eiropas U-21 čempionu.

"AS Roma" rindās visos turnīros Toti piedalījās 785 spēlēs un iesita 307 vārtus.

2006.gadā Toti ar Itālijas izlasi izcīnīja Pasaules kausu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu