Reirs: Rosināšu samazināt akcīzes nodokli alkoholam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Raidījumā LNT Ziņas finanšu ministrs Jānis Reirs ("Jaunā Vienotība") paziņoja, ka rosinās samazināt akcīzes nodokli alkoholam par 10-25%.

Ministra paziņojums seko, reaģējot uz Igaunijas lēmumu jau no 1. jūlija par 25% mazināt akcīzes nodokli alkoholam. Šo Igaunijas soli Reirs dēvē par nekorektu, jo lielas nodokļu izmaiņas ar kaimiņvalsti ir pieņemts koordinēt un saskaņot.

Par Reira priekšlikumu šobrīd spriež koalīcijas partneri, taču valdības vadītājs Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") jau norādīja, ka, lai arī nevēlētos mazināt akcīzes nodokli, neredz iespēju rīkoties citādāk.

"Es nekādā gadījumā nevēlos akcīzes karu ar Igauniju, bet, ja igauņi lauž vienošanos un uzsāk šo karu pret mums, tad mums nekas cits neatliek, kā atbildēt ar attiecīgu akcīzes samazinājumu, kas mūs "atsistu" atpakaļ pagājušā gada līmenī un tad cerēt, ka igauņi būtu gatavi sēsties pie galda un atrast risinājumu," norādīja premjerministrs.

» Kariņš: Ja igauņi sāk akcīzes karu pret Latviju, mums neatliek nekas cits kā atbildēt

Kā iepriekš ziņots, Igaunijai samazinot nodokļa likmi, ciestu Latvijas pierobeža. Uz to pirkt alkoholiskos dzērienus šobrīd dodas ne tikai igauņi, bet arī somi. 

Latvijas Valsts ieņēmumu dienests (VID) prognozē, ka, Latvijai nereaģējot uz kaimiņvalsts lēmumu samazināt akcīzi, ne tikai apsīktu tirdzniecība pierobežā, bet arī paši Latvijas iedzīvotāji pēc lētāka alkohola varētu doties uz Lietuvu vai pat varētu pieaugt nelegālā alkohola patēriņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu