Pedagogi sola atcelt streiku, ja valdība atbalstīs naudas novirzīšanu algu celšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Arodbiedrība atcels solīto streiku, ja Ministru kabineta sēdē tiks atbalstīts Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) piedāvājums palielināt pedagogu minimālo atalgojumu, uzsver Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Grozījumus Pedagogu darba samaksas noteikumos valdība skatīs otrdien, 18.jūnijā, lemjot par zemākās darba samaksas palielināšanu no 710 līdz 750 eiro ar 2019.gada 1.septembri.

Lai nodrošinātu finansējumu pedagogu minimālās algas likmes paaugstināšanai, IZM rosina valdību atbalstīt priekšlikumu 2019. gadā finansējumu 713 824 eiro apmērā nodrošināt no budžeta resora "Mērķdotācijas pašvaldībām", bet 6 944 658 eiro - no budžeta resora "Gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmais finansējums".

Kā vēstīts, arodbiedrība iepriekš brīdināja, ja jūnijā netiks grozīti pedagogu darba samaksas noteikumi, notiks pedagogu beztermiņa streiks.

» Koalīcija apņemas atrast pedagogu algu celšanai nepieciešamos līdzekļus

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pirmdien, 17.jūnijā, žurnālistiem pēc koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdes paziņoja, ka izglītības nozarē pieteiktās reformas esot vērtējamas kā "iekustinātas", līdz ar to koalīcija ir apņēmusies pieņemt lēmumu par pedagogu algu celšanai nepieciešamo līdzekļu piešķiršanu, tomēr valdība izvērtēs, vai pieteiktās reformas veiktas pēc būtības, vai bijušas tikai "uz papīra".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu