Kuruca "Nets" nepiedāvās līgumu Holisam-Džefersonam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rondijs Holiss-Džefersons un Rodions Kurucs
Rondijs Holiss-Džefersons un Rodions Kurucs Foto: AFP/SCANPIX

Latviešu basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bruklinas "Nets" nepiedāvās kvalifikācijas līgumu vairākās pozīcijās spēlējošajam Rodnijam Holisam-Džefersonam.

Kā ziņo ESPN apskatnieks Eidrians Vodžnarovskis, Holiss-Džefersons kļūs par neierobežoti brīvo aģentu.

Holiss-Džefersons aizvadītajā sezonā 59 spēlēs vidēji guva 8,9 punktus, izcīnīja 5,3 atlēkušās bumbas un veica 1,6 rezultatīvas piespēles.

Viņu 2015.gada draftā ar 23.numuru izvēlējās Portlendas "Trail Blazers", bet tajā pašā vakarā amerikānis tika aizmainīts uz "Nets", kur aizvadījis visu līdzšinējo NBA karjeru.

Jau iepriekš tika ziņots, ka "Nets" uz Atlantas "Hawks" aizmainījusi aizsargu Alenu Krebu, tādējādi ievērojami atbrīvojot vietu algu griestos, kas šajā vasarā ļautu pacīnīties jau par diviem augsta līmeņa brīvajiem aģentiem.

Tikmēr pretējā virzienā devies uzbrucējs Taurīns Prinss un otrās kārtas kārtas izvēles tiesības 2021.gada draftā.

Ar Kreba aizmainīšanu "Nets" līdz ar to ievērojami atbrīvojusi vietu algu sarakstos. Šovasar par brīvo aģentu grasās kļūst Bostonas "Celtics" zvaigzne Kairijs Ērvings, turklāt ESPN norāda, ka ir liela varbūtība par spēlētāja došanos tieši uz Kuruca pārstāvēto klubu, jo interese esot no abām pusēm.

Pēc Kreba aizmainīšanas "Nets" var nolīgt pat divas zvaigznes šī gada brīvo aģentu tirgū, turklāt regulāri saistībā ar šo komandu tiek pieminēts arī Kevina Duranta vārds.

Kā vēsta ESPN, "Nets" vienībai šobrīd algu griestos ir brīvi 46 miljoni dolāru (40,8 miljoni eiro).

Šajā vasarā par ierobežoti brīvo aģentu grasās kļūt "Nets" zvaigzne D'Endželo Rasels, tāpēc viņš varētu vienoties par jaunu līgumu ar pašreiz pārstāvēto klubu vai pārcelties uz citurieni. Parakstot jaunu kontraktu ar viņu, Bruklinas klubs gan brīvo aģentu tirgū varēs nolīgt papildus tikai vienu NBA zvaigzni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu