Saeimas komisija aicina VM izvērtēt Stradiņa slimnīcas valdes darbību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Patrīcija Eglīte / LETA

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē deputāti vienojās aicināt Veselības ministriju (VM) izvērtēt Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas valdes darbību, šodien pēc slēgtas sēdes žurnālistiem sacīja komisijas priekšsēdētājs Andris Skride (AP), kurš pats ir šīs slimnīcas ārsts.

Viņš norādīja, ka šodien komisija slēgtajā daļā izskatīja sūdzības no pacientiem un slimnīcas ārstiem, kuras, Skrides ieskatā, ir šokējošas un liecina par slimnīcas valdes "ilgstošu bezdarbību, iespējams, pat ļaunprātību, kuru rezultātā, iespējams, vairāku desmitu pacientu dzīvība un veselība tikusi apdraudēta".

Pēc Skrides paustā, bažas par valdes spēju pildīt savus pienākumus saistītas ar slimnīcas darba organizāciju, proti, pacienti, kuriem palīdzība bijusi nepieciešama akūti, bijuši spiesti gaidīt plānveida operāciju rindā.

Skride norādīja, ka viņa kompetencē nav noteikt, vai būtu jāatstādina valde vai tās priekšsēdētāja Ilze Kreicberga, jo valdes darbību jāizvērtē, kā arī lēmumus jāpieņem atbildīgajai ministrijai, proti, komisija lūgs VM valsts sekretārei Dainai Mūrmanei-Umbraško izvērtēt līdzšinējās valdes atbilstību amatiem.

Tikmēr Kreicberga žurnālistiem norādīja, ka nepiekrīt izvirzītajiem pārmetumiem. Viņa piebilda, ka šodien slimnīcas valde uz sēdi aicināta nesagatavota, jo tā neesot zinājusi, par ko sēdē tikšot runāts. "Manuprāt, šāda Saeimas komisijas darba forma tiesiskā valstī īsti nav iespējama," sacīja Kreicberga.

Viņa uzskata, ka slimnīcas valde strādā labi un nav pamata tai izteikt neuzticību, turklāt arī no VM neesot izskanējuši pārmetumi par tās darbību.

Pēc Kreicbergas paustā, Saeimas sēdē esot bijusi runa par senākiem notikumiem, kuri visi tikuši izskatīti un profesionāli izvērtēti. Slimnīcas vadītāja gan atzina, ka ne vienmēr var vislabāk izārstēt un ne vienmēr tiek sasniegts vislabākais iznākums, bet sēdes komisijas sēdē norādītos it kā pārkāpumus viņa nesaskata.

Kreicberga uzsvēra, ka visas operācijas patlaban tiek plānotas elektroniski. Rindas visiem ir redzamas un pieejamas, līdz ar to Skrides minētā nelikumīgā nonākšana ātrāk pie pakalpojuma nav iespējama. Vienlaikus Kreicberga atzina, ka reizēm var atšķirties "medicīniskā taktika", bet katra medicīniskā situācija tiek vērtēta un analizēta gan Veselības inspekcijas uzdevumā, gan iestādē iekšēji.

Kreicberga savu atbildību nesaskata, turklāt norādīja, ka sēdē runa bijusi arī par situācijām, par kurām viņa nevarēja atbildēt, jo tad vēl neatradās šajā amatā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu