Ostapenko pārliecinoši sasniedz Birmingemas WTA turnīra otro kārtu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko otrdien pārliecinoši sasniedza Birmingemas WTA "Premier" sērijas turnīra otro kārtu.

Pasaules ranga 37.vietas īpašniece Ostapenko pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 6-0, 6-2 sagrāva vien 18 gadus veco polieti Igu Švjateku.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Ostapenko nopelnījusi 55 WTA ranga punktus. Otrajā kārtā viņa tiksies ar britu tenisisti Johannu Kontu, kura ir WTA ranga 18.numurs. Konta pirmajā kārtā ar 6-4, 6-2 apspēlēja Igaunijas pirmo raketi Aneti Kontaveitu, kura reitingā ir 20.pozīcijā.

Ostapenko otrdienas maču sāka ļoti pārliecinoši, jo viņa bija labāka par savu pretinieci, droši spēlējot pie savas serves, turklāt Latvijas tenisiste tika galā arī ar Švjatekas servēm, pāris reizes kļūdoties arī polietei. Tā rezultātā Ostapenko trīs reizes pēc kārtas pamanījās lauzt sāncenses servi un pirmo setu uzvarēt ar graujošo 6-0.

Otrais sets jau bija nedaudz sīvāks, tomēr arī to Ostapenko sāka ar breiku. Uzreiz pēc tam poliete pamanījās atbildēt ar to pašu, tādējādi uzvarot pirmo geimu šajā mačā, turklāt pēc tam viņa nosargāja savu servi un pirmo reizi izvirzījās vadībā. Tiesa, tas izrādījās noslēdzošais Švjatekas uzvarētais geims šajā mačā, jo Latvijas tenisiste turpinājumā triumfēja piecos geimos pēc kārtas, divreiz arī laužot polietes servi.

Poliete pirms tam pārvarēja šī turnīra kvalifikāciju.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Švjateka ir pērnā gada Francijas atklātā čempionāta junioru turnīra uzvarētāja. Šo sezonu viņa aizvada samērā sekmīgi, jo pirmo reizi spēlēja WTA turnīra finālā, sasniedzot Lugāno "International" titula maču, kurā gan cieta zaudējumu, kā arī aizkļuva līdz Francijas atklātā čempionāta ceturtajai kārtai.

Ostapenko šosezon izcīnījusi deviņas uzvaras un cietusi 15 zaudējumus, kamēr Švjatekai ir 24 panākumi un desmit neveiksmes, tiesa, liela daļa uzvaru polietei ir kvalifikācijās.

Abām tenisistēm iepriekšējais turnīrs bija "French Open", kurā Ostapenko cieta zaudējumu jau pirmajā kārtā, bet Švjateka aizkļuva līdz astotdaļfinālam.

Ostapenko turnīrā Birmingemā iepriekšējo reizi spēlēja 2016.gadā, kad aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kamēr Švjateka ir šo sacensību debitante.

Jau ziņots, ka Ostapenko pirmdien sasniedza Birmingemas WTA "Premier" turnīra dubultspēļu sacensību otro kārtu. Ostapenko, spēlējot duetā ar Kazahstānas tenisisti Gaļinu Voskobojevu, pirmajā kārtā ar 6-0, 6-7 (3:7), 10:8 pārspēja rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušās britu sportistes Sāru Betu Greju un Īdenu Silvu.

Par iekļūšanu otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā Ostapenko saņēmusi 100 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Birmingemas turnīrā savulaik sešas dubultspēļu trofejas izcīnīja Larisa Neilande.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu