Zēhofers: Politiķa slepkavība varētu būt labējo ekstrēmistu noziegums

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas reģionālā politiķa Valtera Libkes slepkavība ir "satraucošs signāls", otrdien, 18. jūnijā, paziņojis Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers, norādot, ka noziegumam konstatētas labējo ekstrēmistu uzbrukumiem raksturīgās iezīmes.

"Labējā spārna uzbrukums vadošam mūsu valsts pārstāvim ir satraucošs signāls un vērsts pret mums visiem," preses konferencē uzsvēra Zēhofers.

Ministrs Libkes slepkavību nosauca par pretīgu noziegumu.

65 gadus vecais kristīgo demokrātu (CDU) politiķis Libke tika nošauts 3.jūnijā pie savas mājas netālu no Kaseles, Hesenes federālajā zemē. Ierocis, ar kuru viņš tika nošauts, joprojām nav atrasts.

Aizdomās par politiķa slepkavību 15. jūnijā tika aizturēts kāds 45 gadus vecs vīrietis, kurš ir šaušanas kluba biedrs, taču oficiāli ierocis viņam nepieder, atklāja Vācijas federālās policijas priekšnieks Holgers Minhs, piebilstot, ka vēl ir daudzas lietas, kas jānoskaidro.

Aizdomās turamajam ir iepriekšēja sodāmība, taču par Libkes slepkavību viņš pagaidām atteicies runāt, norādīja Minhs.

Vācijas Konstitūcijas aizsardzības biroja (BFV) vadītājs Tomass Haldenvangs pavēstīja, ka pagājušā gadsimta astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados aizdomās turamais bijis iesaistīts labējo ekstrēmistu aktivitātēs, taču pēdējos gados pieklusis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu