ASV ostā konfiscēts kokaīns vairāk nekā miljarda vērtībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

ASV varas iestādes otrdien, 18. jūnijā, konfiscēja 15 tonnas kokaīna vairāk nekā viena miljarda ASV dolāru vērtībā, kas tika atrasts uz kuģa Filadelfijas ostā un ir viena no lielākajām narkotiku kravām ASV vēsturē.

ASV prokuratūra Filadelfijā paziņoja tviterī par konfiscēto kokaīna kravu uz kuģa "MSC Gayane", kas brauca ar Libērijas karogu un ieradās Filadelfijā pirmdien. Kuģa apkalpes locekļi tika aizturēti, un viņiem draud federālas apsūdzības.

"Šis kokaīna daudzums varētu nogalināt miljoniem — MILJONIEM — cilvēku," citā tvītā ierakstīja prokurors Viljams Maksveins.

Šī ir kārtējā lielā kokaīna krava, kas pēdējā laikā konfiscēta ASV austrumu piekrastē. Martā Filadelfijā narkotiku meklēšanas suņi atrada 538 kilogramus kokaīna apmēram 38 miljonu dolāru vērtībā, kas tolaik bija lielākā šajā pilsētā konfiscētā narkotiku krava vairāk nekā 20 gadu laikā.

Februārī muitas aģenti Ņujorkas un Ņūdžersijas ostā konfiscēja 1451 kilogramu kokaīna 77 miljonu dolāru vērtībā. Tā bija lielākā šajā ostā atrastā kokaīna krava kopš 1994. gada.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu