Ārsts par Merkeles veselības stāvokli: Visticamāk, pie trīcēšanas vainojams karstums (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas Kanclere Angela Merkele uzņem Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.
Vācijas Kanclere Angela Merkele uzņem Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski. Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas kanclere Angela Merkele noraidīja bažas, ka viņai varētu būt kādas veselības problēmas pēc tam, kad sagaidot valsts vizītē Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, Merkeli svelmē sāka raustīt krampji, ziņo "The Telegraph". 

Video, kurā redzama Zelenska oficiālā sagaidīšanas ceremonija, pamanāms, ka Merkele trīc, stāvot svelmē valstu himnu atskaņošanas laikā.

Merkelei, kura plāno 2021. gadā nolikt kanclera pilnvaras, nav zināmu veselības problēmu. Karjeras laikā viņa ir ieguvusi reputāciju, ka gandrīz nekad nekavē darbu slimības dēļ, un kolēģi norāda, ka kanclerei veiksmīgi izdodas tikt galā ar stresu, ko rada Vācijas augstākās amatpersonas amats.

Preses konferencē pēc tikšanās ar Zelenski Merkele apgalvoja, ka cietusi no dehidrācijas.

"Esmu izdzērusi vismaz trīs glāzes ūdens, ir acīmredzams, ka tas bija problēmas cēlonis. Un šajā sakarā es jūtos daudz labāk," teica Vācijas kanclere.

Kā ziņo meteorologi, Vācijā pēdējās nedēļās valda karstums un temperatūras mēdz pārsniegt 30 grādus.

Savukārt Ukrainas prezidents piebildis, ka nepieciešamības gadījumā būtu palīdzējis kanclerei.

"Ticiet man, viņa bija pilnīgā drošībā," apgalvoja Zelenskis.

Kāds ārsts norādīja, ka versija par to, ka Merkeles trīcēšanu izraisījis karstums šķiet pamatota. Viņš arī izslēdza, ka vainojama varētu būt Parkinsona slimība, jo trīcēšana bijusi pārāk izteikta.

Merkeles kritiķi no galēji labējā politiskā spārna steidzās kritizēt kancleri, ka viņai palicis slikti tieši himnas atskaņošanas laikā.

"Droši vien ir tik grūti nostāvēt mierīgi, kamēr skan valsts, kuru tu ienīsti vairāk par visu, himna," izteicās kāds "Twitter" lietotājs.

» Kad stresa dzīvē ir par daudz - var TREsīties! Saruna ar Latvijā unikālu spriedzes noņemšanas nodarbību speciālisti

TRE Latvija vadītāja Kristīne Brice norāda, Merkeles gadījums ir "uzskatāms piemērs, kā cilvēks piedzīvo neirogēno trīci. Lai arī Merkele apgalvo, ka tas ir no pārāk maz uzņemta ūdens daudzuma, es teiktu, ka Merkele ir ļoti satraukusies vai arī cilvēks ir nopietni pārstrādājies un ir jau iestājusies izdegšana!"

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu