Ne tikai sirds sāpes, bet arī finansiālas problēmas! Valsts policija brīdina brīvās sirdis par "romantisko krāpšanu" internetā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: www.pexels.com

Laiku pa laikam Valsts policijā (VP) tiek saņemti iesniegumi no sievietēm, kuras sociālo tīklu iepazīšanās vietnē ir uzsākušas saraksti ar nepazīstamu vīrieti, kurš, iemantojot uzticību, izkrāpis lielu naudas summu, kas bieži vien mērāma vairākos tūkstošos eiro, vēsta VP vietnē "Facebook"

Otrdien, 17. jūnijā, Valsts policijā vērsās kāda sieviete, kurai viņas topošais "līgavainis" izkrāpis ievērojamu naudas summu – nepilnus 48 tūkstošus eiro. Viņu sarakste esot sākusies kādā sociālo tīklu vietnē, taču vēlāk turpinājusies mobilo telefonu saziņas aplikācijā.

Vīrietis stādījies priekšā kā ķirurgs, kurš šobrīd strādā militārajā zonā Somālijā. Abu jūtas esot uzplaukušas pēkšņi, tāpēc viņi vēlējušies pēc iespējas ātrāk tikties. Taču, lai to varētu īstenot un vīrietis atlidotu uz Latviju, viņam bija nepieciešama konkrēta naudas summa, ko sieviete viņam esot pārskaitījusi.

Tiklīdz tika veikts pēdējais pārskaitījums, no sarakstes biedra vairs nebija ne vēsts.

Diemžēl šī nav vienīgā reize, kad sievietes tikušas apkrāptas internetā. Jau iepriekš esam ziņojuši par citiem līdzīgiem gadījumiem, kur krāpnieki visbiežāk darbojas pēc vienotas shēmas, proti, izmantojot sociālo tīklu iepazīšanās vietni, uzsāk draudzīgu un sirsnīgu saraksti ar iespējamo cietušo.

Krāpnieks, iemantojot cietušās sievietes uzticību, kādā sarakstē var sākt stāstīt par savām problēmām, kas viņu it kā skar, piemēram, nepieciešama nauda dārgai operācijai vai konkrēta summa, lai atbrauktu atvaļinājumā uz Latviju un tamlīdzīgi.

Tāpat krāpnieks cietušajai sievietei sarakstē var minēt par viņam piederošām glabātuvē ievietotām dārglietām, lielu daudzumu dažādu valūtu banknošu, dokumentiem un citām lietām, kurām viņš netiek klāt, jo par to nepieciešams samaksāt.

Bieži vien šādas sarakstes beidzas negatīvi – tiklīdz krāpnieks saņem prasīto naudas summu, jebkāda komunikācija ar cietušo tiek pārtraukta, tādējādi nodarot sievietei ne tikai sirds sāpes, bet arī finansiālas problēmas.

Lai nepiedzīvotu nepatīkamus mirkļus, Valsts policija aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un nebūt pārlieku uzticīgiem sociālajos tīklos, iepazīstoties ar svešiniekiem. Tāpat atkārtoti atgādinām, ka nevajadzētu trešajām personām izpaust savus personīgos datus, tādējādi pakļaujot sevi riskam kļūt par krāpšanas upuri.

Foto: Valsts policija
Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu