Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu par iespējamo vēstures eksāmena nopludināšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eksāmens. Ilustratīvs foto
Eksāmens. Ilustratīvs foto Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Valsts policija (VP) Vidzemē pēc Valsts izglītības satura centra (VISC) iesnieguma sākusi kriminālprocesu par iespējamo 9. klašu vēstures eksāmena nopludināšanu.

VP Vidzemes reģiona pārvaldes preses pārstāve Zane Vaskāne aģentūrai LETA teica, ka kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā.

Lieta patlaban ierosināta par faktu nevis pret kādu personu.

Jau ziņots, ka VISC vērsās policijā ar iesniegumu, taču centrs patlaban plašāku informāciju nesniegs. Centrā iepriekš nekomentēja, vai interneta saziņas vietnē "Whatsapp" izplatītās fotogrāfijas ar eksāmena uzdevumiem ir autentiskas.

LTV, atsaucoties uz VISC, vēstīja, ka fotogrāfijās dokumentētais vēstures eksāmens esot autentisks, un ir pamats bažām par iespējamu nelikumīgu rīcību. Raidījuma rīcībā esošā informācija liecina, ka eksāmena uzdevumi varētu būt nofotografēti pāris stundas pirms eksāmena sākuma un izplatīti interneta saziņas vietnē "Whatsapp".

9.klašu vēstures eksāmena uzdevumus LTV saņēmusi no kāda cilvēka, kas apgalvo, ka eksāmena darbi vairākām skolām esot bijuši zināmi pāris stundas pirms pārbaudes darba sākuma.

Pēdējo piecu gadu laikā saistībā ar nopludinātiem eksāmenu darbiem sākti pieci kriminālprocesi, taču ar reālu brīvības atņemšanu līdz šim neviens sodīts nav.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu