Bordāns pārsteigts par Nemiro lēmumu atlaist "Latvenergo" padomi, Kariņš pieprasa paskaidrojumu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidenta amatam nominētais Jaunās konservatīvās partijas valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns.
Ministru prezidenta amatam nominētais Jaunās konservatīvās partijas valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPV LV) lēmums atlaist AS "Latvenergo" padomi nebija pārrunāts ne ar tieslietu ministru Jāni Bordānu (JKP), ne ar viņa pārstāvēto partiju, pauda Bordāns, kurš esot pārsteigts par šādu soli.

Ministrs norādīja, ka nevar paust atbalstu šim lēmumam, un neredz tam pamatojumu. Arī koalīcijas partiju sadarbības padomē šis jautājums nav ticis skatīts, viņš teica.

Vienlaikus Bordāns norādīja, ka katrai partijai un ministram ir sava nozare, tāpēc pastāv sensitīva robeža, cik tālu cita koalīcijas partija var iejaukties.

Bordāns gan piebilda, ka vienmēr jautājumus, kas varētu būt strīdīgi, pārrunā ar koalīcijas partneriem, jo atbildība par darbībām būs jāuzņemas visai valdībai.

Bordāns sacīja, ka arī tuvākajā sadarbības padomē šis jautājums tikšot apspriests.

Kā ziņots, trešdien, 19. jūnijā, atlaista AS "Latvenergo" padome, apstiprina ekonomikas ministrs Nemiro.

"Latvenergo" ir valsts kapitālsabiedrība, kuras akciju turētāja ir Ekonomikas ministrija (EM). Akcionāra intereses pārstāv EM valsts sekretārs Ēriks Eglītis.

Atlaistajā padomē kopš 2016.gada darbojās bijušais ''DNB bankas'' vadītājs Latvijā Andris Ozoliņš, nacionālās aviokompānijas ''airBaltic'' valdes loceklis, Slovākijas pilsonis Martins Sedlackis, EM bijušais valsts sekretāra vietnieks un lidostas ''Rīga'' bijušais valdes priekšsēdētājs Andris Liepiņš, Latvijas Komercbanku asociācijas bijušais prezidents un AS ''Valsts nekustamie īpašumi'' padomes loceklis Mārtiņš Bičevskis, kā arī bijusī ''RB Rail'' valdes priekšsēdētāja Baiba Rubesa.

Atlaistās padomes vietā iecelta pagaidu padome, kuras sastāvā ir ekonomikas ministra padomnieks Pāvels Rebenoks, ministra biroja vadītāja Inese Kublicka, Vēja enerģijas asociācijas valdes loceklis Kristaps Stepanovs, AS "Rigensis Bank" valdes loceklis Renārs Degro un Artūrs Šnoriņš.

» Pavļuts: Pagaidu padomē steigā iecelti ekonomikas ministra Ralfa Nemiro pietuvināti cilvēki

Pēc ekonomikas ministra skaidrotā, Rebenoks "Latvenergo" pagaidu padomē iecelts, ņemot vērā viņa pieredzi korporatīvajā pārvaldībā, Stepanovs ir eksperts atjaunīgo energoresursu jomā ar zināšanām ekonomikā, Šnoriņš ir ekonomists ar zināšanām par eksportu, Degro ir labas zināšanas finansēs, bet Kublickai ir pieredze mārketingā, turklāt viņa nodrošinās tiešu saikni starp EM un "Latvenergo".

Nemiro uzsvēra, ka "Latvenergo" pagaidu padomē nav iecelti "savi cilvēki" un tiem nav interešu konflikta. Viņš piebilda, ka pagaidu padome ir uztverama kā "blīve" starp pastāvīgo padomi.

» "Šis ir politisks lēmums. Ralfs Nemiro īsteno savas politiskās intereses." Eksperts par atlaisto "Latvenergo padomi"

Nemiro pateicās līdzšinējai "Latvenergo" padomei, tomēr ministrs vēlētos, lai kompānijas padome darbotos aktīvāk un efektīvāk, kā arī straujāk risinātu jautājumu par elektroenerģijas sadales tarifa mazināšanu.

Ministrs atzina, ka šodien iecelta "Latvenergo" pagaidu padome, bet nākotnē uz šiem amatiem tiks izsludināts konkurss. Patlaban gan nav zināms, kad tas varētu notikt.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš 20. jūnijā savā "Twitter" kontā norādīja, ka Nemiro lēmumu uzskata par nepārdomātu un sasteigtu un pieprasīs ministra paskaidrojumus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu