SOK palielinās sieviešu bokseru skaitu Tokijas olimpiskajās spēlēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) palielinās sieviešu bokseru skaitu 2020.gada Tokijas olimpiskajās spēlēs.

SOK ar šādu paziņojumu nāca klajā trešdien, norādot, ka Tokijas Olimpiādē būs vairāk sieviešu kārtas bokseru nekā Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016.gadā.

Paredzēts, ka Tokijā ringā dosies 186 vīrieši un 100 sievietes, bet 2016.gada Olimpiādē vīru skaits sasniedza 250 atlētus, bet sieviešu konkurencē bija vien 36 sportistes.

Starptautiskā Boksa asociācija (AIBA) sākotnēji paredzēja, ka Tokijas Olimpiādē ringā dosies tikai 80 sievietes.

Boksa sacensībās vīru konkurencē būs astoņas svara kategorijas, bet sieviešu - piecas. Brazīlijā notikušajās olimpiskajās spēlēs vīrieši startēja desmit svara kategorijās, bet sievietes vien trijās.

Tikmēr SOK sporta direktors Kits Makonnels norādīja, ka organizācija nevēlējās veikt tik būtiskas izmaiņas pirms gaidāmajām spēlēm, tomēr darba grupas vadītājs Morinari Vatanabe pārņēma boksa sacensību rīkošanu, atņemot tiesības AIBA iesaistīties sporta pasākuma organizēšanā.

SOK jau iepriekš atzīmēja problēmas AIBA organizācijā, norādot, ka tā neprot pārvaldīt savas finanses, kā arī organizatoriskais darbs tiek vāji pārvaldīts. Tāpat AIBA esot problēmas ievērot antidopinga nosacījumus.

Par boksa turnīra un kvalifikācijas sacensību formātu SOK lems nākamās nedēļas laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu