Kartēs atzīmējis piekļūšanu baznīcai. ASV par terorakta plānošanu aiztur bēgli no Sīrijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

ASV trešdien, 19. jūnijā, aizturēts bēglis no Sīrijas aizdomās par uzbrukuma baznīcai Pensilvānijas štatā plānošanu džihādistu grupējuma "Islāma valsts" vārdā, paziņoja ASV Tieslietu ministrija.

21 gadu vecais Mustafa Musabs Alovemers ASV kā bēglis ieradās 2016. gada augustā. ASV ģenerālprokurora vietnieks Džons Demerss un Pitsburgas federālais prokurors Skots Bredijs kopīgā paziņojumā informēja, ka viņš plānojis uzbrukumu baznīcai Pitsburgas Nortsaidas rajonā.

"Tiesas dokumenti liecina, ka Mustafa Alovemers plānoja uzbrukumu baznīcai "Islāma valsts" vārdā, kurā, iespējams, ietu bojā vai tiktu ievainoti daudz cilvēku," paziņoja Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) pretterorisma nodaļas pārstāvis Maikls Makgeritijs.

"FIB ļoti nopietni uztver draudus baznīcām un citām reliģiskām institūcijām, un izmantosim visus mūsu rīcībā esošos resursus, lai apturētu iespējamos teroristu uzbrukumus tām," viņš piebilda.

Aizdomās turētais vīrietim, ko viņš uzskatīja par "Islāma valsts" atbalstītāju, iedeva dokumentus par sprāgstvielu izgatavošanu un lietošanu. Šis vīrietis īstenībā bija FIB darbinieks.

Alovemers kopš aprīļa četras reizes ticies ar vīrieti, ar kuru sazinājās sociālajos medijos un pauda savu atbalstu "Islāma valstij", teikts FIB paziņojumā.

Uzskatāms, ka Sīrijas bēglis ar roku uzrakstījis plānu, kurā ir desmit punktu, kā viņš personīgi gatavojas mugursomā pārvietot sprāgstvielas, kā arī kartēs viņš esot atzīmējis piekļuvi baznīcai.

Trešdien Alovemers gatavojās pēdējo reizi pirms jūlijā plānotā uzbrukuma satikt aģentu, kuru uzskatīja par savu līdzzinātāju, paziņoja ASV Tieslietu ministrija.

Alovemeram izvirzītas apsūdzība par mēģinājumu sniegt materiālu atbalstu ārvalstu teroristiskai organizācijai un divas apsūdzības par informācijas saistībā ar sprāgstvielām vai masu iznīcināšanas ieročiem izplatīšanu.

Pērn oktobrī antisemītiskā uzbrukumā sinagogai Pitsburgā tika nošauti 11 cilvēki. Tas bija lielākais upuru skaits pret ebrejiem vērstā uzbrukumā mūslaiku ASV vēsturē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu