Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Sekss mēnešreižu laikā – par, pret un kā to aizstāt?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pixabay.com

Kad runa ir par mīlēšanos mēnešreižu laikā, sabiedrība dalās divās daļās – vieni saka, ka tas ir “ok”, otri – ka neveselīgi un nepatīkami. Un starp visiem piekritējiem un noliedzējiem maskējas vēl trešā grupa – tie, kas nekad nav nodarbojušies ar seksu mēnešreižu laikā un paslepus vēlētos to izmēģināt, taču baidās piedāvāt partnerim, jo “ko viņš/viņa teiks? Ja nu nosodīs?” Sāksim ar to, ka vairums vīriešu dzīvo ar uzskatu “Kāda jēga no zobena, ja tas nemirkst asinīs”, tāpēc iespēja, ka jūsu vīrietis pret ideju mīlēties “tajās dienās” izturēsies nosodoši, ir pavisam niecīga. Tas nozīmē, ka lēmums par šo ir lielākoties atkarīgs no sievietes pašas. Lai vieglāk būtu pieņemt šo lēmumu, iepazīstieties ar turpinājumā apkopotajiem argumentiem PAR un PRET seksu mēnešreižu laikā, kā arī uzziniet, kā Jums šajā situācijā var palīdzēt intīmpreču veikals!

Kāpēc sievietes parasti no tā izvairās?

Galvenais nosacījums, kāpēc sievietes atturas no seksa mēnešreižu laikā, ir – viņām tas šķiet netīri, pretīgi un briesmīgi asiņu dēļ. Šajā gadījumā Jums, vīrieti, ir jāpalīdz jūsu sievietei iemīlēt pašai sevi visā pilnībā tieši tādu, kāda viņa ir – arī asiņojošu. Kā? Ne tikai tad, kad vēlaties seksu, bet regulāri un visu attiecību laiku atgādiniet viņai, ka mīlat un pieņemat viņu tieši tādu, kāda ir. Īpaši svarīgi ir šo pieņemšanu izrādīt tieši menstruāciju laikā, jo tieši tad sieviete jūtas visievainojamākā un nereti izjūt vislielāko nepatiku pret savu ķermeni. Palīdziet viņai iemīlēt sevi – jūs zināt, cik viņa ir dievīga, atgādiniet to arī viņai arī tad, ja nevēlaties seksu mēnešreižu laikā – jūsu sieviete atplauks un sāks mirdzēt, un tas viss – pateicoties JUMS!

Kāpēc sacīt JĀ?

Ir vairāki iemesli, kādēļ ir vērts mīlēties “īpašajās dienās”, un tie galvenokārt rada labumu tieši sievietēm.

Labs dabīgais lubrikants

Maldīgs ir uzskats, ka sievietes menstruāciju laikā tikai asiņo. Patiesībā lielākoties izdalās gļotas jeb gļotāda, kas noārdījusies no dzemdes sieniņām, ar salīdzinoši nelielu asiņu piejaukumu, tāpēc šķiet, ka menstruācijas sastāv tikai no asinīm. Kopumā izdalās apmēram 4-12 tējkarotes gļotu-asiņu maisījuma, kas var kalpot par lielisku lubrikantu.

Samazinās sāpes

Vairums sieviešu cieš no nopietnām sāpēm menstruāciju laikā, un izrādās, ka sekss spēj tās mazināt. Īsi pirms orgasma iestāšanās organismā izdalās hormons oksitocīns, kas savukārt liek izstrādāties laimes hormonam endorfīnam, kuram ir morfija tipa ietekme – tas ne vien rada baudu, bet arī samazina vai pat noņem sāpes pavisam.

Iespējams saīsināts asiņošanas laiks

Pēc seksa un spēcīga orgasma notiek pastiprināta asiņu un cita dzemdes “satura” (lasi – endometrija) atplūšana no dzemdes, kas nozīmē spēcīgāku asiņošanu pēc akta, BET – tajā pat laikā arī ātrāku dzemdes “iztīrīšanos”, kas savukārt nozīmē – īsāku menstruāciju periodu.
 

Foto: shutterstock.com

Kāpēc teikt NĒ?

Lai cik seksa mēnešreižu laikā efekti būt pozitīvi, arī šai monētai ir 2 puses. Lūk, iemesli, kādēļ tomēr atturēties no tā.

Neizsargāšanās rezultēsies grūtniecībā

Lai arī visu mūžu ir skandināts, ka sekss menstruāciju laikā ir grūtniecības drošs, tā tomēr nav taisnība, jo pastāv pietiekami liela iespēja palikt stāvoklī arī mīlējoties “tajās dienās”. Dabīgi makstī ir skāba vide, taču gan dzemdes gļotāda, gan asinis ir sārmainas, un mēnešreižu laikā šo vidi parada sārmainu, un tā kā spermatozoīdi spēj izdzīvot tikai sārmainā vidē, tie var saglabāt savu apaugļotspēju līdz pat 7 dienām.

Lielāks risks saslimt ar STS un HIV

Tā kā asinis ir īpaši laba vide vīrusu attīstībai, mīlējoties mēnešreižu laikā ir palielināts risks vienam no otra inficēties ar kādu no STS vai pat HIV, tāpēc ir ļoti, ļoti svarīgi lietot prezervatīvu.

Endometriozes risks

Šajā punktā viedokļi dalās – vieni ārsti uzskata, ka sekss mēnešreižu laikā rada palielinātu risku dzemdes noārdītajai gļotādai iekļūt olnīcās un vēdera dobumā, radot ļoti sāpīgu slimību – endometriozi –, kuru lielākoties nākas operēt, un kuras rezultātā var iestāties neauglība, bet otra daļa ārstu ir pārliecināti, ka vienīgais iemesls, lai endometrioze rastos, ir sievietes gēnu mutācija, un mīlēšanās menstruāciju laikā tur nav vainojama.

Intīmpreču veikals – jūsu glābējs

Gadījumā, ja izlemsiet nodarboties ar seksu mēnešreižu laikā, bet negribēsiet ķēpāties, izmantojiet iespējas, ko sniedz intīmpreču veikals – tajā ir iespējams iegādāties speciāli seksam paredzētus tamponus, lai nenāktos atteikties no tik ļoti kārotā apmierinājuma. Savukārt, ja tomēr nolemsiet atturēties no seksa, tomēr vēlēsieties izbaudīt reibinošus orgasmus, aizstājiet to ar masturbāciju! Ņemiet talkā seksa rotaļlietas – dildo, vibratorus, masāžas ierīces un citus. Kur tos iegādāties ērti un konfidenciāli? Intīmpreču veikals Supersex.lv ir jūsu rīcībā! Ienāciet mājaslapā, izvēlieties sev tīkamās rotaļlietas un gūstiet baudu droši, neatkarīgi no mēneša laika!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu