Tests: Kāds mājdzīvnieks tev būtu piemērots? (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Mājdzīvnieka izvēle ir atbildīgs un laikietilpīgs process. Pirms šī lēmuma būtu nepieciešams apsvērt, cik daudz laika un līdzekļu būs iespējams dzīvniekam veltīt un kurš par to rūpēsies. Un galu galā - mājdzīvnieki ir dažādi, tāpēc arī nepieciešams saprast - kurš no tiem vislabāk varētu pielāgoties saimnieka dzīvesstilam.

Izpildi testu un uzzini, kāds mājdzīvnieks tev būtu piemērots!

 

Veterinārārsts Aigars Briņķis norāda, ka cilvēka raksturs un dzīvesveids principā ir pirmā un galvenā lieta, kas jāņem vērā, izvēloties mājdzīvnieku: "Ja cilvēks, kurš mīl sēdēt pie televizora un daudz gulšņāt izvēlas, piemēram, haskiju, tas jau ir sunim parakstīts spriedums, ka viņš tiks atdots patversmei vai pārdots."

"Teiciens "kāds suns, tāds saimnieks" ir ļoti patiess - to bieži var novērot. Aktīvi cilvēki bieži izvēlas vācu aitu suņus, veimāriešus vai ko tamlīdzīgu, vecāka gadagājuma cilvēki izvēlas mierīgākus suņus, kam patīk gulēt mājās, savukārt modes dāmas izvēlas smalkus suņus, ko pucēt - čivavas vai Jorkšīras terjerus," stāsta Briņķis.

Cilvēkam, pirms viņš iegādājas dzīvnieku, noteikti būtu jāvadās ne tikai pēc emocijām, bet arī pēc praktiskiem apsvērumiem.

Pirms suņa iegādes nepieciešams uzzināt ko vairāk par konkrēto šķirni un izvēlēties tādu, kas vislabāk atbilstu paša raksturam.

"Savukārt, kaķi ir daudz patstāvīgāki - ne velti saka, ka cilvēks dzīvo pie kaķa, ne kaķis pie cilvēka. Ir dažas šķirnes, kas gaida komunikāciju no cilvēka, taču viņi nav jāved ārā divreiz dienā. Kaķi būtu jāizvēlas tādiem cilvēkiem, kuri ilgi ir darbā un vairāk laika velta sev, nevis dzīvniekam," skaidro veterinārārsts.

Aigars Briņķis arī norāda, ka nav cilvēku, kam neieteiktu iegādāties mājdzīvnieku - pirms tam tikai nopietni jāapsver, vai būs iespējams dzīvniekam sniegt nepieciešamās rūpes: "Jāpadomā gan par savu dzīvojamo platību, gan līdzekļiem, kas būs nepieciešami. Vienīgi es neieteiktu iegādāties dzīvnieku tiem cilvēkiem, kuri nespēj parūpēties paši par sevi - tad viņi nespēs rūpēties arī par savu mājdzīvnieku."

Raksts tapis sadarbībā ar "PetCity".

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu