Birokrātijas dēļ ar vēzi slimam jaunietim liegti valsts apmaksāti medikamenti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

25 gadus vecais rēzeknietis Aleksejs Virskuļs sirgst ar melanomu. Birokrātisku iemeslu dēļ valsts apmaksāti medikamenti viņam ir liegti, un nauda dzīvības glābšanai, 145 000 eiro, jālūdz ziedotājiem, vēstī TV3 ziņas. 

To, ka viņam ir ļaundabīgais ādas audzējs jeb melanoma, Aleksejs uzzināja pērn. Ārstu konsīlijs Aleksejam ir nozīmējis gadu ilgu kursu ar medikamentu “Keytruda”, kas ir efektīvs, taču ļoti dārgs. Ārstēšanas kursam kopumā nepieciešami 145 000 eiro.

Aleksejs vērsās ar lūgumu pie valsts zāles kompensēt, bet saņēma atteikumu. Izrādās, ka "Keytruda" zāles valsts apmaksā tikai tad, ja ar to uzreiz sākta ārstniecība un ir negatīva mutācija. Alekseja gadījumā bija sākta ķīmijterapija, un viņam ir pozitīva mutācija.

Nacionālais veselības dienests (NVD) pašlaik neplāno paplašināt pacientu loku, kompensējot dārgās zāles arī tiem, kas sākotnēji ārstēšana sākta ar citu terapiju.

Pateicoties ziedotājiem, pirmo “Keytruda” devu puisim varēs injicēt, taču nav skaidrs, vai to varēs izdarīt arī nākammēnes un vēl turpmāk, līdz pilnīgai slimības uzveikšanai. 

Alekseja mamma Natālija saka: “Redzu, ka visas manas cerības izgaist acu priekšā. Atdotu savu dzīvību dēla dēļ, taču to nevaru. Mums nav tādas naudas, vienkārši nav. Labi cilvēki mums palīdz, – kaimiņi, kolēģi, draugi. Milzīgs paldies par to.”

Palīdzēt 25 gadus vecajam Aleksejam var caur “Ziedot.lv” – kategorijā “Palīdzība smagi slimu cilvēku atbalstam”.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu