"Bezpalīdzīgs bērns liesmojošā virtuvē, kamēr aizbildnis gulējis." Ogrē aizmirsti kartupeļi uz degošas plīts varēja beigties letāli (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pixabay.com

Ceturtdien, 21. jūnijā, Ogrē kāda daudzdzīvokļu nama iemītnieki pierādīja savu varonīgumu, dodoties glābt liesmu skarto kaimiņu dzīvokli. No liesmojošas un piedūmotas virtuves tika izvilkts trīsgadīgs bērns pirms notikuma vietā ieradās glābēji, vēsta raidījums "Degpunktā".

Mazās meitenītes aizbildnis bija uzlicis cepties kartupeļus, taču aizmidzis un nemaz nemanījis, ka virtuvi pārņēmušas liesmas. Apkārtējie tikmēr atlauzuši vaļā logu un steigušies pie izbiedētā bērna, vēsta raidījums.

Meitenes glābšanā iesaistījusies liela daļa ēkas iedzīvotāju. Bērns bezpalīdzīgi bijis paslēpies istabas stūrī, kamēr dzīvokļa virtuve dega atklātās liesmās, atklāj "Degpunktā".

Meitenītes aizbildnis bija cieši aizmidzis un uz notiekošo nereaģējis, tāpēc glābšanu nācās uzņemties ēkas iedzīvotājiem.

Kaimiņi rīkojušies operatīvi, – vieni zvanīja ugunsdzēsējiem, bet citi paralēli centušies iekļūt degošajā dzīvoklī. Viens no viņiem caur ārdurvīm, bet otrs – caur logu.

Viens no varoņiem, kurš centies izglābt bērnu, stāsta, ka nemaz nezināja, vai dzīvoklī kāds atrodas, taču izlēma par to pēc iespējas ātrāk pārliecināties.

"Vienkārši reflekss. Redzēju liesmas," atklāj varonīgais kaimiņš Uldis.

Domāt vajadzējis ātri, jo dūmi vēlušies aumaļām, un ugunsdzēsēji vēl bijuši tikai ceļā.

Mazo meitenīti uz rokām iznesa septītajā stāvā dzīvojošais vīrietis un palūdza bērnu uzraudzīt savai kaimiņienei. Apkārtējie sapratuši, ka steidzami nepieciešama mediķu palīdzība.

Tikmēr bērna aizbildnis, izvilkts no degošā dzīvokļa, uzreiz aizskrēja nezināmā virzienā, atstājot meitenīti iepakaļ, atklāj raidījums.

Bērna mamma esot bijusi darbā un par notikušo uzzināja vēlāk. Viņa no komentāriem atteikusies. Meitenīte no slimnīcas atgriezusies sveika un vesela. Kur palicis vīrietis, kam bija jāpieskata bērns, nezina neviens no ēkas iedzīvotājiem, atklāj raidījums "Degpunktā".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu