ASV rakstniece apsūdz Trampu par seksuālu uzbrukumu deviņdesmitajos gados (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: SIPA/Scanpix

Amerikāņu rakstniece Džīna Kerola, kas raksta padomus starptautiskajam modes žurnālam "Elle", piektdien publicētā ziņā apsūdzēja ASV prezidentu Donaldu Trampu, ka viņš deviņdesmito gadu vidū viņai seksuāli uzbrucis kāda Ņujorkas lielveikala apģērbu pielaikošanas kabīnē.

Kerola apgalvoja, ka šis incidents noticis 1995. vai 1996.gadā, kad Tramps bija ievērojams nekustamo īpašumu attīstītājs, bet viņa bija labi pazīstama žurnālu rakstniece un televīzijas šova vadītāja.

Ziņa par šo uzbrukumu pausta Kerolas jaunākās grāmatas izvilkumā, un to piektdien publicēja žurnāls "New York".

Viņa kļuvusi par vismaz 16. sievieti, kas apsūdzējusi Trampu seksuāli nepiedienīgās darbībās, kuras esot notikušas, kad viņš vēl nebija prezidents.

75 gadus vecā Kerola raksta, ka viņa satikusi Trampu Manhetenas lielveikalā "Bergdorf Goodman", kad viņi abi iepirkušies.

Saskaņā ar Kerolas rakstīto Tramps esot lūdzis viņai padomu par veļas gabala iegādi kādai sievietei. Viņi abi pa jokam ierosinājuši, ka otram vajadzētu to pielaikot.

"Tiklīdz pielaikošanas kabīnes durvis bija aizvērtas, viņš metās man virsū, atspieda mani pret sienu, diezgan smagi sasitot man galvu, un pielika savu muti manām lūpām," rakstīja Kerola.

Rakstniece apgalvoja, ka Tramps tad mēģinājis pavilkt uz leju viņas zeķbikses, attaisīt viņas biksītes un iekļūt viņā, līdz viņai izdevies Trampu atgrūst un aizbēgt no pielaikošanas kabīnes.

Žurnāls citēja Baltā nama augstu amatpersonu, kas noliedza šo "pilnīgi nepatieso un nereālistisko stāstu, kas uzradies 25 gadus pēc tam, kad tas it kā esot noticis".

Amatpersona arī sacīja, ka šī apsūdzība "radīta vienkārši tāpēc, lai liktu prezidentam izskatīties slikti".

Kerola nevērsās policijā un izskaidroja to ar bailēm no iespējamām sekām.

Kerola rakstīja, ka līdz šim nebija stāstījusi par šo incidentu aiz bailēm, ka tad viņa "saņemtu nāves draudus, tiktu padzīta no mājām, tiktu atlaista, tiktu izvazāta pa dubļiem".

"Pievienošanās 15 sievietēm, kuras nākušas klajā ar ticamiem stāstiem par to, kā šis vīrietis viņas sagrābis, vajājis, pazemojis, plosījis, seksuāli izmantojis un viņām uzbrucis, bet pēc tam pieredzējušas, kā šis vīrietis to sagrozījis, noliedzis, draudējis un uzbrucis viņām, nešķita nekas jautrs," rakstīja Kerola.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu