Uz Lielbritānijas premjerministra amata kandidāta Džonsona dzīvokli naktī izsaukta policija (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Boriss Džonsons
Boriss Džonsons Foto: EPA/Scanpix

Bijušais Lielbritānijas ārlietu ministrs un par pašreizējo favorītu Apvienotās Karalistes valdības vadītāja amatam uzskatītais Boriss Džonsons atkal ir piesaistījis preses uzmanību saistībā ar savu privāto dzīvi. Šoreiz problēmas ir saistītas ar Džonsona un viņa partneres attiecībām, kas kļuvušas tik skaļas, ka pamudinājušas viņa kaimiņu izsaukt policiju.

Piektdienas naktī Borisa Džonsona kaimiņš dzirdējis kliedzienus, durvju ciršanu un skaļu blīkšķi, kas likuši viņam bažīties par Džonsona draudzenes un dzīvesbiedres Karijas Saimondas veselību.

Laikraksts "The Guardian" vēsta, ka draudzene bijušajam Lielbritānijas ārlietu ministram veltījusi tādas frāzes kā "liec mani mierā", kā arī "vācies ārā no mana dzīvokļa". Strīds izcēlies neilgi pēc pusnakts, un, saskaņā ar kaimiņa teikto, viņš trīs reizes klauvējis pie Džonsona un Saimondas durvīm, taču neviens nav reaģējis.

Uz notikuma vietu izsauktajai Londonas policijai izdevies aprunāties ar konkrētā dzīvokļa iemītniekiem, bet kārtības sargi secinājuši, ka ar viņiem viss ir kārtībā un iejaukties nav nekāda pamata.

Jau ziņots, ka cīņā par Lielbritānijas premjerministra amatu Boriss Džonsons sacentīsies ar pašreizējo ārlietu ministru Džeremiju Hantu.

Piektajā balsošanas kārtā Džonsonu atbalstīja 160 no 313 Konservatīvās partijas pārstāvjiem parlamenta apakšpalātā.

Par Hantu balsoja 77 deputāti, bet vides ministrs Maikls Govs ieguva tikai 75 balsis.

Tagad 160 000 Konservatīvās partijas biedru, balsojot pa pastu, no abiem atlikušajiem pretendentiem izraudzīsies jauno partijas līderi, kurš automātiski kļūs arī par nākamo premjerministru.

Džonsons uzstāj, ka Lielbritānijai jāaiziet no Eiropas Savienības (ES) 31.oktobrī, pat gadījumā, ja līdz šim laikam neizdosies ar Briseli panākt vienošanos. Tiesa gan, pēdējo dienu laikā viņš kļuvis mazāk kategorisks.

Tikmēr Hants ir paudis gatavību vēlreiz lūgt izstāšanās atlikšanu, ja tas būs nepieciešams bezvienošanās breksita novēršanai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu