Latvijas U-19 basketbolisti pārbaudes spēlē piekāpjas Igaunijas U-20 izlasei (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artūrs Visockis-Rubenis
Artūrs Visockis-Rubenis Foto: TVNET

Latvijas U-19 vīriešu basketbola izlase, turpinot gatavoties Pasaules kausa izcīņai savā vecuma grupā, sestdien Rīgā cieta zaudējumu pārbaudes spēlē.

Latvijas jaunie basketbolisti ar rezultātu 60:69 (21:18, 8:17, 15:17, 16:17) zaudēja Igaunijas vienaudžiem.

Latviešiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Armands Berķis, 12 punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija Adrianam Šnipkem, bet desmit punktus guva Ojārs Bērziņš.

Šajā mačā mājiniekiem nepalīdzēja viens no potenciālajiem līderiem Artūrs Kurucs.

Jau ziņots, ka piektdien Artūra Visocka-Rubeņa trenētā komanda ar 61:85 piekāpās vienaudžiem no Austrālijas.

Latvijas juniori tiesības spēlēt Pasaules kausa izcīņā ieguva, pērn izcīnot otro vietu Eiropas U-18 čempionātā.

Puiši par pasaules čempionāta godalgām cīnīsies Iraklijā, kas atrodas uz Krētas salas. Turnīrs norisināsies no 29.jūnija līdz 7.jūlijam. Latvijas jaunie basketbolisti U-19 Pasaules kausā spēlēs vienā apakšgrupā ar Kanādu, Austrāliju un Mali.

U-19 Pasaules kausa izcīņā puišu konkurencē Latvija būs pārstāvēta trešo reizi. 1999.gadā tika izcīnīta devītā vieta, bet 2011.gadā Rīgā - desmitā pozīcija.

Tikmēr Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase Kauņā ar 54:116 (9:28, 14:25, 10:34, 21:29) vēlreiz kapitulēja Lietuvas vienaudžiem.

Latvijas izlasē ar 12 punktiem atzīmējās Francis Gustavs Lācis.

Jau vēstīts, ka piektdien Kristapa Zeida vadītā komanda lietuviešiem zaudēja ar rezultātu 47:87.

"Deviņi basketbolisti aizvadīja savas pirmās spēles Latvijas jaunatnes izlasē un tas palielināja stresu. Piedevām lietuvieši jau ir gatavi spēlēt vīriešu basketbolu – ātru, agresīvu, atlētisku, - bet mēs vēl spēlējam jauniešu basketbolu. Tas izpaudās gan laukumā, gan uz tablo. Mums pievienosies vairāki labi basketbolisti. Arī Niks Līnis, kurš tikko atbrīvots no U-19 izlases, kur ceturtā numura pozīcijā bija lielāka konkurence, nekā mums. Gatavoties Eiropas čempionātam turpinās 14 spēlētāji. Pēc spēlēm Lietuvā pateicām paldies Ričardam Mugurēvičam un Tomasam Bērziņam. Ričardam fizisko parametru dēļ grūti spēlēt ceturtajā pozīcijā, bet pēdējos gadus Itālijā spēlējošajam Tomasam bija pārāk daudz jaunas informācijas," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Zeida teikto.

Komandas galvenais turnīrs šosezon būs Eiropas U-20 čempionāts, kas no 13. līdz 21.jūlijam risināsies Izraēlas pilsētā Telavivā. Latvijas komanda (1999.dzimšanas gads un jaunāki) C grupas turnīrā cīnīsies ar Vācijas, Spānijas un Horvātijas komandām.

Savukārt Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase Druskinikos Baltijas kausa mačā ar 73:44 (19:8, 18:12, 17:12, 19:12) pārspēja vienaudzes no Baltkrievijas.

Latvijas izlasē rezultatīvākā ar 12 punktiem bija Paula Mauriņa, bet 11 punktus guva Ketija Vihmane.

Jau ziņots, ka latvietes piektdien ar 67:43 guva virsroku pār lietuviešu jaunajām basketbolistēm.

Aināra Čukstes vadītā komanda svētdien spēkosies ar igaunietēm.

Eiropas čempionātā Sarajevā latvietes pirmajā posmā no 6. līdz 8.jūlijam spēlēs ar Bosnijas un Hercegovinas, Polijas un Lietuvas izlasēm.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalīsies U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu