Tramps: Ja Irāna atteiksies no kodolieročiem, būšu tās labākais draugs (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV prezidents Donalds Tramps vizītē Japānā
ASV prezidents Donalds Tramps vizītē Japānā Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps sestdien paziņoja, ka būtu Irānas "vislabākais draugs" un islāma republika varētu būt turīga valsts, ja tā atteiktos no kodolieročiem.

"Mēs nepieļausim, ka Irānai ir kodolieroči," Tramps teica žurnālistiem pie Baltā nama pirms došanās uz ASV militāro bāzi Kempdeividā, kur gaidāma tikšanās par saspīlētajām attiecībām ar Irānu.

"Kad viņi tam piekritīs, viņiem būs turīga valsts. Viņi būs tik laimīgi, un es būšu viņu vislabākais draugs. Es ceru, ka tas notiks," sacīja ASV prezidents.

"Padarīsim Irānu atkal diženu," viņš pārfrāzēja savas priekšvēlēšanu kampaņas saukli.

"Visi teica, ka esmu kara kūdītājs, un tagad viņi saka, ka esmu dūja," Tramps paziņoja.

"Domāju, ka neesmu ne viens, ne otrs, ja vēlaties zināt patiesību. Esmu cilvēks ar veselo saprātu, un šai valstij ir vajadzīgs veselais saprāts," viņš piebilda.

Tramps piektdien paziņoja, ka valsts bija gatava gaisa triecieniem pret Irānu, bet pēdējā brīdī tos atsauca, jo triecieniem būtu liels upuru skaits un tā nebūtu samērīga atbilde uz ASV izlūkošanas bezpilota lidaparāta notriekšanu.

Irāna uzstāj, ka bezpilota lidaparātu notrieca, jo tas pārkāpa valsts gaisa telpas robežu, bet ASV to noraida. Tas saasinājis attiecības abu valstu starpā, kas jau pēdējā laikā pasliktinājušās saistībā ar uzbrukumiem naftas tankkuģiem, par kuriem ASV vaino Irānu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu