Īrijas sākumskolā ievieš dzimumu neitrālu formas tērpu politiku (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Īrijā kāda sākumskola paziņojusi, ka plāno ieviest dzimumu neitrālus skolas formas tērpus. Pēc notikušā mācību iestāde esot saņēmusi vien dažus negatīvus vecāku zvanus, vēsta portāls "Baltic-ireland".

Saskaņā ar jauno politiku, skola turpmāk visiem skolēniem ļaus valkāt formas tērpu, kas viņiem šķiet visērtākais, proti, zēni varēs ģērbties kleitās un meitenes - biksēs.

Agrāk skolas kodekss paredzēja, ka skolniecēm jāvalkā zaļš skotu stila sarafāns, bet puišiem obligāts bija zaļš džemperis un pelēkas bikses.

Skolas direktors atzīst, ka pārmaiņas ieteikuši paši skolnieki un pauda cerību, ka tās ļaus viņiem labāk izprast savu dzimumu.

Ideja par formas tērpu politikas maiņu tika izziņota vecākiem, izmantojot elektronisko saziņas sistēmu.  

Tā kā netika saņemta neviena negatīva atbilde, skolas vadība nolēma, ka no nākamā semestra tiks ieviesta jaunā skolas formas politika.

Jaunāko klašu audzēkņiem tiek piedāvātas dzimumu neitrālas tualetes un tiek plānots, ka tādas ar laiku tiks piedāvātas arī vecākiem skolēniem.

Negatīvie zvani uz skolu bijuši galvenokārt anonīmi un daži vecāki sūdzējušies, ka viņi nav bijuši informēti par pārmaiņām, taču skolas vadība ir spējusi pierādīt, ka informācija bijusi pieejama visiem vecākiem.

Īrijas skolām ievērot dzimumu neitrālu politiku 2016. gadā ieteica toreizējā izglītības ministre.

Skolām ieteikts atļaut transseksuāliem skolniekiem valkāt to formastērpu, kas viņiem vislabāk patīk, un "ļaut piekļūt tām tualetēm un ģērbtuvēm, kas atbilst viņu dzimumidentitātei".

Izglītības departaments norāda, ka nav pieejami vienoti dati par formastērpu politiku visās valsts skolās, bet ir ziņas, ka konkrētā skola lēmumu par formas tērpiem pieņēma pēc skolēnu un skolas vadības apspriešanās.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu