"Predators" aizmaina vienu no saviem līderiem Subanu uz "Devils"

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pernerls Karls Subans
Pernerls Karls Subans Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Nešvilas "Predators" vienu no saviem līderiem, aizsargu Pernerlu Karlu Subanu aizmainījusi uz Ņūdžersijas "Devils".

"Predators" klubs 30 gadus veco kanādieti aizmainīja neilgi pirms šī gada NHL drafta otrās kārtas sākuma, bet Nešvilas klubs par to pretī saņēma aizsargus Stīvenu Santīni un Džeremiju Deivisu, kā arī drafta 34.numuru, kas gan tika samainīts ar Filadelfijas "Flyers" pret 45. un 65.numuriem.

Tāpat Nešvilas komanda no "Devils" ieguva tiesības izvēlēties 2020.gada drafta otrajā kārtā.

Noslēgumā ar 34.numuru "Flyers" izraudzījās uzbrucēju Bobiju Brinku, kamēr "Predators" pēc darījuma tika arī pie krievu uzbrucēja Jegora Afanasjeva un kanādiešu uzbrucēja Aleksandra Kempbela.

Skaļākais vārds šajā darījumā gan ir Subans, kurš iepriekšējā sezonā zaudēja savu rezultativitāti un regulārā čempionāta 63 mačos izcēlās vien ar deviņiem vārtiem un 22 rezultatīvām piespēlēm, lai gan sezonu iepriekš viņš bija guvis 59 rezultativitātes punktus 82 mačos.

Karjeras laikā Subans regulārajā čempionātā 645 spēlēs guvis 98 vārtus un veicis 310 rezultatīvas piespēles. Savukārt Stenlija kausā viņa kontā 98 spēles, 18 vārti un 44 rezultatīvas piespēles.

"Predators" sastāvā Subans spēlēja trīs sezonas, bet pirms tam viņš cīnījās Monreālas "Canadiens" rindās. Vēl 2013.gadā viņš tika nosaukts par līgas labāko aizsargu.

Subana astoņu gadu līgumā, kura kopējā vērtība ir 72 miljoni dolāru (63 miljoni eiro), vēl atlikuši trīs gadi. Līdz ar to Nešvilas vienība ieguvusi pamatīgu vietu algu griestos.

Klubu sestdien nomainīja arī pieredzējušais kanādiešu uzbrucējs Patriks Marlo, kurš no Toronto "Maple Leafs" tika nosūtīts uz Karolīnas "Hurricanes", pretējā virzienā dodoties 2020.gada sestās kārtas drafta izvēlei. "Hurricanes" saņēmusi arī nosacītu pirmās un septītās kārtas izvēles nākamā gada draftā.

Marlo, kuram ir jau 39 gadi, pagājušajā sezonā regulārajā čempionātā 82 mačos guva 16 vārtus un veica 21 rezultatīvu piespēli, bet septiņos Stenlija kausa mačos viņa kontā divas piespēles.

Savas karjeras laikā Marlo regulārajā čempionātā 1657 spēlēs guvis 551 vārtus un veicis 615 rezultatīvas piespēles, kamēr Stenlija kausā 191 mačā viņš atzīmējies ar 72 vārtiem un 55 rezultatīvām piespēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu