Pilnīgā tumsā, pilnīgi viens lidmašīnā: apkalpes locekļi gaisakuģī aizmirst guļošu pasažieri (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: CHRIS HELGREN / REUTERS

Pār aviokompāniju "Air Canada" paršalcis neapmierinātības vilnis pēc tam, kad kāda sieviete lidojuma laikā aizmigusi, bet pēc nosēšanās apkalpes locekļi viņu nepamodināja. Sieviete tika atstāta viena tumšā, pilnīgi tukšā un aizslēgtā lidmašīnā, vēsta "Daily Mail".

"90 minūšu īsais lidojums no Kvebekas uz Toronto pārvērties pilnīgā murgā," sociālajā tīklā "Facebook" raksta sieviete, kura 9. jūnijā lidoja ar aviokompānijas "Air Canada" lidmašīnu uz Toronto.

Lidojuma laikā viņa aizmigusi, bet kad pamodusies konstatējusi, ka lidmašīna ir veiksmīgi nolaidusies, jo iluminatorā rēgojies lidostas terminālis.

Sieviete lidmašīnā atradusies pilnīgā tumsā un pilnīgi viena.

Tifānija raksta, ka viņa jau ilgu laiku cīnās ar nemiera stāvokļiem un bezmiegu, tāpēc šī pieredze bijusi vēl biedējošāka.

Sieviete, kura bija atstāta pilnīgi viena tumšā lidmašīnā izcietusi vairākas panikas lekmēs pēc kārtas. Viņas mobilais telefons bija izlādējies, tāpēc nav bijusi arī iespēja piezvanīt glābšanas dienestiem.

Tifānija uzsver, ka šāda situācija ir pilnīgi nereāla, jo "tev nav ne jausmas, cik ilgi tu jau esi ieslēgts".

"Es mēģināju saņemties, normāli elpot un kontrolēt panikas lēkmi. Es mēģināju uzlādēt telefonu pie jebkura USB - porta, ko atradu pie apkalpes locekļu sēdvietām, bet nepaveicās, jo tad, kad lidmašīnu izslēdz tiek atslēgta visa elektrība. Kā cilvēks ar trauksmes pazīmēm, varu pateikt - tas bija šausmīgi!"

Turpinot izjust panikas lēkmi, Tifānija mēģinājusi lidmašīnā atrast jebkādu priekšmetu ar kura palīdzību varētu raidīt signālus par to, ka lidmašīnas salonā ir atstāts cilvēks. Viņa pārmeklējusi visu salonu līdz atradusi lukturi.

Ar luktura palīdzību tumsā izlasījusi avārijas durvju atvēršanas instrukciju un atvēra tās, bet liels bija viņas pārsteigums, kad viņa ieraudzīja, ka starp lidmašīnas salonu un zemi ir aptuveni 15 metru augstums.

"Es mēģināju piesaistīt sev sauszemes apkalpes uzmanību, bet tur, kur stāvēja lidmašīna tur neviena nebija. Es sāku izmisīgi meklēt kaut ko līdzīgu virvei, lai varētu droši nokāpt lejā. Borta apkalpes locekļu krēsli bija blakus, bet to drošības josta ir par īsu, lai varētu droši izkāpt no lidmašīnas."

Atlikušās stundas sieviete spīdināja lukturīti iluminatorā, lai raidītu SOS signālus.

Kāds lidostas darbinieks pamanīja sievietes centienus ar lukturīša palīdzību pievērst sev uzmanību un nekavējoties devās lidmašīnas virzienā.

Lidostas darbinieks atrada kāpnes, kuras novietoja pie lidmašīnas, lai sieviete varētu izkapt no tās. Aviokompānija "Air Canda" Tifāniju sagaidīja terminālā un piedāvāja viņai doties mājās ar limuzīnu.

Kopš sieviete publicējusi stāstu sociālajā tīklā "Facebook", aviokompānija jau divas reizes atvainojusies Tifānijai un informējusi, ka šobrīd tiek veikta izmeklēšana saistībā ar notikušo un drīzumā tiks noskaidrots, kā apkalpes locekļiem izdevies aizmirst cilvēku uz gaisakuģa borta.

"Air Canada" pārstāvis apstiprina notikušo.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu