Skarbi skaitļi: Līgo dienā notikusi 61 avārija, pie stūres alkohola reibumā pieķerti 17 cilvēki (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Pagājušajā diennaktī Valsts policija (VP) reģistrējusi 61 avāriju, kurā cietuši 17 cilvēki, tajā skaitā četri gājēji un trīs velosipēdisti, informē VP.

21 ceļu satiksmes negadījums noticis Rīgas reģionā, cietuši astoņi cilvēki.

Zemgalē reģistrētas 13 avārijas, kurās cieta četri cilvēki.

Vidzemē notikuši pieci ceļu satiksmes negadījumi, cietis viens cilvēks.

Kurzemē vakar reģistrētas astoņas avārijas, cietis viens cilvēks. Latgalē notikušas 14 avārijas, kurās cietuši trīs cilvēki, tajā skaitā viens gājējs.

Vakarā VP noformējusi 528 administratīvā pārkāpuma protokolus par ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu. Par atļautā braukšanas ātruma neievērošanu noformēti 212 protokoli un 17 par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

Četros gadījumos fiksētas 0,5 - 1 promiles alkohola, trijos gadījumos 1 - 1,5 promiles alkohola. Desmit transportlīdzekļu vadītājiem fiksētas 1,5 un vairāk promiles.

VP norādīja, ka fiksēti 29 transportlīdzekļu vadītāji, kuri izvēlējušies vadīt transportlīdzekli, esot alkohola reibumā līdz 0,5 promilēm, proti nepārsniedzot pieļaujamo daudzumu.

Jau ziņots, ka VP arī 24. jūnijā turpina pastiprināti kontrolēt, vai transportlīdzekļu vadītāji pie stūres nav sēdušies alkohola reibumā un ievēro citus satiksmes noteikumus.

Masveida pārbaudes policija sāka rīkot piektdien un tās ilgs līdz 25. jūnijam. Pastiprināta kontrole notiek uz vietējās nozīmes ceļiem un valsts nozīmes ceļiem.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu