Policija prokuratūrai plāno nodot lietu par mežā pie Liepājas bojā gājušo zēnu Ivanu Berladinu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
2017. gada jūlijā pazudušais Ivans Berladins.
2017. gada jūlijā pazudušais Ivans Berladins. Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) tuvākajā laikā prokuratūrai apsūdzības celšanai plāno nodot krimināllietu par 2017. gadā mežā pie Liepājas bojā gājušo piecgadnieku Ivanu Berladinu, noskaidrots VP Kurzemes reģiona pārvaldē.

Pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova pastāstīja, ka patlaban visas procesuālās darbības izmeklēšanā ir izdarītas, taču ir palicis vēl pēdējais posms - VP un prokurors tiksies ar kādas valsts institūcijas pārstāvjiem, lai apspriestu atsevišķus jautājumus, kas skar bērnu tiesības.

Plašākus komentārus VP patlaban nesniedz.

Šogad janvārī VP paziņoja, ka lietā divām personām piemērots statuss - persona pret kuru sākts kriminālprocess. Policijā neatklāj, kuras personas ir iesaistītas šajā lietā.

Kriminālprocess kvalificēts pēc Krimināllikuma panta par tādas personas apzinātu atstāšanu bez palīdzības, kura atrodas dzīvībai vai veselībai bīstamā stāvoklī, un kurai nav iespējas saglabāt sevi mazgadības vai savas nevarības dēļ, ja vainīgajam bijusi iespēja sniegt cietušajam palīdzību un bijis pienākums rūpēties par viņu vai arī vainīgais pats viņu nostādījis dzīvībai bīstamā stāvoklī.

Krimināllikums par atstāšanu bez palīdzības paredz brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Jau ziņots, ka 2017. gada vasarā Liepājas pusē policija un brīvprātīgie desmit dienas meklēja bezvēsts pazudušu piecus gadus vecu zēnu, kurš no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, bija izgājis 1.jūlijā aptuveni plkst. 8.30.

Policija bija noskaidrojusi, ka puika viens pats, visticamāk, sajaucot pieturvietas, aizbraucis ar autobusu Grobiņas virzienā. Pazudušais zēns 11.jūlijā tika atrasts miris Grobiņas novada Dubeņos meža masīvā brikšņos. Ekspertīzē secināts, ka zēns miris no vispārējās organisma atdzišanas pazeminātas temperatūras iedarbībā.

VP sāka kriminālprocesu, lai precīzi noskaidrotu gan zēna pazušanas un nāves apstākļus, gan izvērtētu iespējamo vecāku un autobusa šofera, kurš veda zēnu viņa pazušanas dienā, atbildību.

Saistībā ar zēna pazušanu prokuratūra citā kriminālprocesā par bezdarbību apsūdzēja nu jau bijušo VP Kurzemes reģiona pārvaldes darbinieci. Viņa saņemto informāciju par Ivana iespējamo atrašanās vietu nebija nodevusi tālāk amatpersonām, kuras īstenoja zēna meklēšanu.

Prokuratūra viņai piemēroja piespiedu darbu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu