"Četri delegāti vienkārši gulēja!" Fošbergs sašutis par SOK delegātu attieksmi prezentācijas laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Zviedru hokeja zvaigzne Pēters Fošbergs sašutis par vairāku Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) sesijas delegātu attieksmi Stokholmas-Ores 2026.gada ziemas olimpisko spēļu kandidatūras prezentācijas laikā.

SOK individuālo biedru balsojumā par 2026.gada Olimpiādes mājvietu tika izraudzītas Milāna un Kortīna d'Ampeco, kas tādējādi cīņā par rīkošanas tiesību iegūšanu pārspēja Stokholmas-Ores pieteikumu no Zviedrijas, kas turklāt ledus renes sporta veidus plānoja aizvadīt Siguldā esošajā kamaniņu trasē.

"Prezentācijas laikā bija četri delegāti, kuri vienkārši gulēja. Tas ir apbrīnojami, ka viņi nespēja palikt nomodā. Mūsu prezentācija bija aptuveni pusstundu ilga. Brīnos, uz kādu informāciju viņi balstījās, lai pieņemtu lēmumu, par ko balsot," kanālam SVT teica Fošbergs.

Tāpat apbēdināti par neiegūtajām spēlēm ir zviedru olimpiskie čempioni biatlonā Hanna Ēberja un Sebastians Sāmuelsons.

"Ir diezgan skumji, ka mēs nedabūjām olimpiskās spēles. Parādījām, ka vēlamies rīkot ilgtspējīgas olimpiskās spēles," teica Sāmuelsons.

"Vismaz 2026.gada ziemas olimpiskās spēles notiks Eiropā. Olimpiāde Zviedrijā dotu papildu investīcijas sportam," pauda Ēberja.

Olimpisko spēļu mājvieta tika izvēlēta SOK individuālo biedru balsojumā - Itālijas pieteikums ieguva 47 balsis, kamēr Zviedrijas tika pie 34.

2026.gadā Ziemas Olimpiāde norisināsies no 6. līdz 22.februārim, bet paraolimpiskās spēles būs no 6. līdz 15.martam.

Zviedrija cīņā par olimpiskajām spēlēm sakāvi cieš jau astoto reizi pēc kārtas, turklāt tā līdz šim uzņēmusi tikai 1912.gada Vasaras olimpiskās spēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu