Apdegumi, lūzumi un nāve, aizrijoties ar gaļu. Mediķiem svētki bijuši nemierīgi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NMPD. Ilustratīvs foto
NMPD. Ilustratīvs foto Foto: LETA

Pirmajā svētku dienā slimnīcā mediķi nogādāja divus cilvēkus, kuri, ēdot gaļu, aizrijušies, turklāt Jāņu dienā 68 gadus vecs vīrietis, aizrijoties ar gaļas gabalu, gāja bojā, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Elīna Jurēvica.

Pēc viņas paustā, kopumā Jāņu svētki NMPD mediķiem bijuši salīdzinoši nemierīgi, īpaši pirmajā svētku dienā, 23.jūnijā.

Pirmajā svētku dienā mediķi devās pie apmēram 300 cilvēkiem, kuri guva traumas. Kaut arī lielākoties negadījumi nebija tieši saistīti ar svinībām, lielā daļā gadījumu pie vainas bija alkohola lietošana, proti, cilvēki kļuva pārdroši, mazāk uzmanīgi, kā rezultātā guva dažādas traumas.

Vienlaikus arī šogad svētki neiztika bez Jāņiem raksturīgajām traumām.

Pirmajā svētku dienā palīdzība bija nepieciešama 11 cilvēkiem, pārsvarā vīriešiem, kuri bija guvuši termiskus apdegumus vai lūzumus, lecot pāri ugunskuriem vai cenšoties tos aizdedzināt ar benzīnu. To vidū ir arī divi pusaudži, kuri, kopā lecot pāri ugunskuram, iekrita tajā un guva nopietnus vairāku ķermeņa daļu apdegumus.

Vēl citā gadījumā kādam 35 gadus vecam vīrietim, mēģinot ar benzīnu aizdedzināt ugunskuru, pēkšņi aizdegtās apģērbs. Vīrietis tika nogādāts slimnīcā ar plašu ķermeņa apdegumu, tostarp, kāju, roku, vēdera un krūškurvja apdegumiem.

Arī otrā svētku diena mediķiem bijusi salīdzinoši mierīga, atzīmēja Jurēvica.

Vienlaikus, kaut arī samazinājies traumu skaits, reģistrēti vairāki negadījumi, kad apdegumus guvuši mazi bērni. Otrajā svētku dienā slimnīcā tika nogādāti trīs bērni vecumā no pusotra gada līdz trīs gadiem. Bērni apdegumus guva, iekrītot ugunskurā, uzkrītot virsū karstam grilam vai rokā paņemot karstas ogles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu