"Krievija pieder Eiropas Padomei." izteicies Vācijas ārlietu ministrs (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss
Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss Foto: EPA

Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss apsveicis Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) lēmumu atjaunot Krievijas delegācijas balsstiesības, norādot, ka "Krievija pieder Eiropas Padomei - ar visām tiesībām un pienākumiem, kas tam nāk līdzi".

"Mēs turpināsim atgādināt Krievijai par pienākumiem, kuriem tā piekrita, kad iestājās Eiropas Padomē," paziņoja Māss.

"Tas ietver ātru dalības maksu atjaunošanu un Krievijas atbilstību standartiem, kurus nosaka Eiropas cilvēktiesību konvencija."

Neskatoties uz Ukrainas spēcīgo pretestību, 118 EPPA locekļi nobalsoja par balsstiesību atjaunošanu Krievijas delegācijai, pret balsoja 62, bet desmit no balsošanas atturējās. Pret Krievijas balsstiesību atjaunošanu līdz ar Ukrainu iebilda Baltijas valstis un Lielbritānija.

Balsstiesības Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā Krievijas delegācijai tika atņemtas 2014.gada aprīlī, reaģējot uz Maskavas agresiju pret Ukrainu, savukārt Krievija apturēja dalību asamblejā un 2017.gadā - arī savas iemaksas Eiropas Padomes budžetā, kuras veido aptuveni 7% no budžeta kopējās summas.

Kā ziņots, protestējot pret Krievijas balsstiesību atjaunošanu, Ukrainas delegācijas vadītājs otrdien paziņojis, ka tā aptur savu darbību EPPA.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu