Zaubes pagasta pārvaldes ēkā ieslēdz bērnu, kurš devies uz tualeti (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Amatas novada Zaubes pagasta pārvaldes ēkā esot bijusi ieslēgta 12 gadus veca meitene. Viņa ienākusi, lai izmantotu labierīcības, bet nav varējusi tikt ārā no ēkas, jo kāds viņu ieslēdza pārvaldes telpās, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Radinieks stāsta, ka 12 gadus vecā meitene gājusi uz tualeti, tajā mirklī viena no darbiniecēm sākusi bļaut uz viņu. Meitene ieslēgusies tualetē, bet darbiniece nesagaidījusi viņu, aizslēdza ārdurvis un devās prom.

Gadījumu ar tualetē ieslēgto meiteni, apstiprina arī kāda satiktā darbiniece un bibliotēkas pārstāve.  

Zaubes pagasta pārvaldes vadītāja Mudīte Liepiņa uzsver, ka ēkā bijis pilnīgs klusums un viņa nav iedomājusies, ka tur kāds varētu būt.

Par ieslēgto bērnu uzzinājusi tikai ap astoņiem vakarā, kad apkopēja atsūtījusi īsziņu, ka bērns atbrīvots.

Viņa arī atklāj, ka situācija, kad meitene bez atļaujas dodas uz pagasta pārvaldes telpām, nav pirmā reize. Viņa tur esot biežs ciemiņš.

"Situācija nav normāla jau vairāku gadu garumā, jo meitene bez atļaujas klīst pa mūsu telpām, sadara arī dažādas blēņas, to problēmu jārisina bāriņtiesai vai administratīvajai komisijai, es plānoju rakstīt iesniegumu, jo diez vai šis gadījums būs pēdējais."

Meitenes radinieki apvainojumus par meitenes klaiņošanu noraida un zina teikt, ka bērns toreiz bija nobijies un tāpēc ieslēdzies tualetē.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas pārstāve Baiba Skrabāne atgādina, ka uzņēmumiem nav pienākums savās labierīcībās ielaist svešas personas.

"Ne inspekcija, ne arī likumdevējs nevar piespiest nevienu savās rīcībā esošajās tualetēs laist personas, kuras viņi neuzskata par vajadzīgu."

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija iesaka vecākiem izstāstīt un parādīt bērnam, kur pilsētā atrodas tuvākās publiskās tualetes, kā arī, dodoties pastaigā ar mazāku bērnu, plānot maršrutu tā, lai pa ceļam būtu garantēta iespēja apmeklēt labierīcības.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu