Līgo vakara traģēdija Kurzemē mednieka sašautās dzīvesbiedres mātes acīm (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Medību bise.
Medību bise. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Aizvadītajās svētku brīvdienās Aizputes novada Aizputes pagastā kāds vīrietis sašāvis savu dzīvesbiedri un pēc tam pats izdarījis pašnāvību. Raidījums "Bez Tabu" devies uz asiņaino notikumu vietu, kur sastapuši cietušās sievietes māti.

37 gadus vecā sieviete vārdā Inga kopā ar nepilngadīgajiem bērniem – meitu un dēlu – dzīvojusi dzīvoklī Cīravā. Pēc vietējo nostāstiem, ģimenes pavards ticis dalīts kopā ar civilvīru – 16 gadus vecāko Māri, kurš esot arī Ingas dēla tēvs, atklāj raidījums.

Civilvīrs un dēla tēvs Māris 23. jūnijā ap plkst. 18 konflikta karstumā sašāvis Ingu, bet pēc tam izdarījis pašnāvību.

» Kurzemē mednieks sašauj dzīvesbiedri un pats izdara pašnāvību

Asiņainie notikumi risinājušies īpašumā netālu no autoceļa. Mājas pagalmā "Bez Tabu" sastapuši kādu kundzi, kura izrādās ir Ingas māte, kura bijusi aculieciniece traģiskajam vakaram.

Sašautās sievietes māte Staņislava uzreiz raidījuma žurnālistiem uzsvērusi, ka Māris neesot bijis dzērājs. Arī par iespējamiem konfliktiem abu vidū pensionāre neko nezinājusi.

Pāris pie viņas Līgosvētku dienā ieradušies bez manāmām problēmām.

Vienā acumirklī Māris esot aizsvīlies un aizbraucis, tomēr pēc brīža atgriezies jau ar savu medību ieroci rokās. Ingas māte apstiprina, ka "znots" mājā ielauzies ar vienu mērķi – nošaut savu dzīvesbiedri.

Māris izvilcis Ingu pagalmā un raidījis viņas virzienā lodes, bet vēlāk pavērsis ieroci arī pret sevi, raidījumam norāda māte.

Staņislava pieskrējusi pie uz zemes gulošā Māra un vīrietis gulējis absolūti nekustīgs. Tobrīd pie mājas ieradušies Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī "Bez Tabu" saņem atkārtotu apliecinājumu, ka cietusī Inga ārstējas slimnīcā. Vēl zināms, ka divu bērnu māti vispirms nogādā ārstniecības iestādē Liepājā, bet pēc tam aiztransportē uz Rīgu, vēsta raidījums.

Tikmēr Staņislava stāsta, ka Māris pirms traģēdijas ilgu laiku sūdzējies par veselības problēmām – stipri sāpošu galvu un sirdi.

"Tas nebija Māris, es nezinu, kas viņu valdīja. Jo viņam tāda seja bija, acis… Es nezinu, kas tad tāds varēja uznākt."

Bojāgājušais Māris pirms traģēdijas paguvis kļūt par mednieku, ieguvis arī ieroču nēsāšanas atļauju, norāda raidījums.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu