Neilands uzvar Latvijas šosejas riteņbraukšanas čempionāta individuālajā braucienā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krists Neilands (no kreisās)
Krists Neilands (no kreisās) Foto: EPA/Scanpix

Latvijas šosejas riteņbraucējs Krists Neilands ceturtdien Biķernieku trasē izcīnīja savu pirmo uzvaru valsts čempionāta individuālajā braucienā.

Šī ir pirmā reize, kad Neilands individuālajā braucienā kļuvis par Latvijas pieaugušo čempionu.

Individuālie braucieni tika aizvadīti Biķernieku trasē, kur vīru elites konkurencē sportistiem bija jāmēro seši apļi ar kopējo distanci 32,4 kilometri.

Pārākais šajās sacensībās izrādījās Neilands no kontinentālās komandas "Israel Cycling Academy", kurš finišu sasniedza pēc 39 minūtēm un 32,8 sekundēm. Otrajā vietā palikušais Aleksejs Saramotins no "Interpro Cycling Academy" komandas līderim zaudēja 31,9 sekundes. Tikmēr elites grupas trešo labāko rezultātu uzrādīja Emīls Liepiņš ("Wallonie-Bruxelles").

Tiesa, ņemot vērā visus rezultātus, trešais ātrākais bija Ēriks Toms Gavars no "Amore&Vita-Prodir" vienības, tomēr viņš sacentās U-23 grupā, kļūstot par šī vecuma Latvijas čempionu.

Tikmēr dāmām par Latvijas čempioni negaidīti kļuva Dana Rožlapa, kura 21,6 kilometru distancē par 44 sekundēm apsteidza Liju Laizāni, kurai ir profesionāles statuss.

Latvijas čempionāts sestdien turpināsies Kuldīgas novada Priedainē. Plkst.10 tiks dots starta šāviens jauniešu puišu un junioru meiteņu grupas sacensībām. Šo grupu dalībnieki Priedaines un Snēpeles apkaimē veiks 75 kilometru garu distanci, bet plkst.12.15 paredzēts starts junioru puišiem un sievietēm. Šajā braucienā distances garums sasniegs 120 kilometrus. Sacensību diena noslēgsies ar cienījamo senioru 60+ grupās startu 30 kilometru garajā distancē, starts šim braucienam paredzēts ap plkst.15.30.

Šogad čempionāta grupas brauciena sacensības pēc vairāk nekā desmit gadu pārtraukuma uzņems Kuldīga, no kurienes nāk pasaules čempioni Romāns Vainšteins un Emīlija Sonka - Putniņa.

Latvijas čempionāts tradicionāli iesākas ar individuālā brauciena sacensībām, bet trīs dienu ilgo sacensību kulminācija gaidāma svētdien, kad Kuldīgas pilsētas laukumā startēs amatieru vīru, kā arī elites un U-23 vīru sportisti.

Latvijas labākie elites šosejas riteņbraucēji sacensības uzsāks plkst.12.45, veicot 166 kilometru garu distanci. Pēdējie 40 kilometru tiks veikti pa Kuldīgas pilsētas ielām izveidoto apli.

Dalību grupas braucienā apstiprinājuši pilnībā visi labākie pašmāju elites sportisti, tostarp pēdējo divu gadu čempions, kuldīdznieks Neilands. Uz tituliem kāros arī tādi vīri kā Emīls Liepiņš, Toms Skujiņš, Andžs Flaksis, Saramotins, Viesturs Lukševics, Andris Vosekalns un citi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu