Pieturvietā "13.janvāra iela" izvietoti pirmie divi reāllaika tablo. Līdz rudenim izvietos vēl 11

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" pieturvietā "13. janvāra iela" ir uzstādījusi pirmos divus elektroniskos reāllaika tablo, informē uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis.

Viņš norādīja, ka kopumā pilsētas pieturvietās līdz rudenim pakāpeniski tiks uzstādīti 11 tablo, bet līdz gada beigām to skaits varētu tikt papildināts vēl par četriem. Tablo būs redzams aktuālais laiks līdz transporta pienākšanas brīdim pieturvietā.

Zaķis skaidroja, ka visi "Rīgas satiksmes" sabiedriskie transportlīdzekļi ir aprīkoti ar automātisko transporta līdzekļa atrašanās vietas un kustības kontroles sistēmu (AVLS), kas nosaka transporta atrašanās vietu un vidējo pārvietošanās ātrumu maršrutā. Balstoties uz to, pieturvietu elektroniskie tablo saņems informāciju un attēlos prognozēto pienākšanas laiku pieturvietā.

Šogad "Rīgas satiksme" pieturvietās izvietos dažādu veidu un izmēru elektroniskos tablo, lai pārbaudītu un noskaidrotu piemērotākos turpmākai lietošanai pilsētā.

Piemēram, pieturvietās, kurās apstājas vairāku maršrutu un veidu transporta līdzekļi, būs lielāka izmēra tablo, savukārt pieturvietās ar mazāku noslodzi tiks izvietoti energoefektīvi mazāka izmēra tablo.

Informatīvie reāllaika tablo tiks izvietoti tajās pieturvietās, kurās ir lielāka pasažieru plūsma un kuras biežāk izmanto pilsētas viesi, kā arī ir pieejams nepieciešamais tehniskās infrastruktūras nodrošinājums.

Tablo izvietošanas mērķis ir modernā veidā nodrošināt pasažieriem informāciju par transportlīdzekļu aktuālo pienākšanas laiku pieturvietā.

Zaķis uzsvēra, ka informatīvo tablo izvietošanas darbi uzsākti pieturvietās - "13. janvāra iela" virzienā uz un no centra, "Aleksandra Čaka iela" virzienā uz centru, "Botāniskais dārzs" virzienā uz centru, "Grēcinieku iela" virzienā no centra, "Mežciems" virzienā uz centru, "Merķeļa iela" virzienā no centra, "Nacionālais teātris" virzienā no centra, "Pērnavas iela" virzienā uz centru, "Stārķu iela" virzienā uz centru un "Valsts arhīvs" virzienā uz centru.

Uzņēmuma valdes loceklis Jānis Meirāns iepriekš norādījis, ka viena tablo uzstādīšanas izmaksas svārstās no 1000 līdz 2500 eiro.

Dārgāki tie ir tajās vietās, kur nav elektrības pieslēguma un tā jāievelk īpaši šim mērķim. "Lētāka uzstādīšana ir vietās, kur bija tā dēvētās "nano-pogas", ar kurām izgaismoja transportlīdzekļu grafiku," pauda valdes loceklis, norādot, ka šis projekts turpināts vairs netiks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu