Pilābere: Jāpiestrādā pie aizsardzības un lēmumu pieņemšanas stresa situācijās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zenta Meļņika un Karlīne Pīlābere
Zenta Meļņika un Karlīne Pīlābere Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas sieviešu basketbola izlasei jāpiestrādā pie aizsardzības un lēmumu pieņemšanas stresa situācijās, pēc zaudējuma Eiropas čempionāta pirmajā mačā secināja valstsvienības spēka uzbrucēja Karlīne Pilābere.

Jau ziņots, Latvijas valstsvienība savā pirmajā čempionāta spēlē ar 60:74 (17:24, 22:17, 10:24, 11:9) piekāpās Lielbritānijas izlasei.

"Pierādījās tas, ka spēli vajag spēlēt no paša sākuma un izdarīt aizsardzībā to, kas ir norunāts. Diemžēl pašā sākumā, apzinoties, ka tā ir tālo metēju komanda, nenosedzām pretinieces un ielaidām pārāk daudz trīspunktnieku. Ielaist piecus tālmetienus vienā ceturtdaļā ir nepiedodami daudz. Pēc tam grūti ir atgriezties spēlē," sarunā ar aģentūru LETA pauda Pilābere.

Viņa valstsvienībai pievienojās pusotru nedēļu pirms Eiropas čempionāta sākuma, papildinot sastāvu gadījumā, ja nevarētu spēlēt Aija Putniņa.

"Man bija tā priekšrocība, ka, visu sezonu spēlējot "TTT Rīga", labi zinu trenera Mārtiņa Zībarta iestrādes. Liela daļa no tām ir pārnestas uz izlases modeli, tāpēc ātri iekļāvos, turklāt visas meitenes ir labi pazīstamas," uzsvēra Pilābere.

Jau spēles pirmajā ceturtdaļā traumu guva viena no valstsvienības līderēm Kristīne Vītola, tādējādi pārējām garajām spēlētājām bija lielāka loma laukumā.

"Ja izkrīt kāds no vadošajiem spēlētājiem, katram no soliņa jābūt gatavam, ka spēles minūtes palielināsies," atzīmēja Pilābere.

Pretinieces izšķiroši pārsvaru guva trešajā ceturtdaļā, kad veica 16 punktu izrāvienu, bet kopumā šajā spēles nogrieznī no latviešu kļūdām iemeta 12 punktus.

"Otrā puslaika sākumā bija daudz nepiespiesto kļūdu. Pašas pieņēmām pilnīgi nepareizus lēmumus. Jāpiedomā pie tā, kādus lēmumus pieņemam. Pretinieces trešajā ceturtdaļā vairāk gāja uz bumbu pārķeršanām un kļuva agresīvākas. Kaut kā neizturējām spiedienu," secināja basketboliste.

Nākamajā mačā piektdien latvietes plkst.18.30 spēkosies ar Ukrainu, bet noslēdzošā grupu turnīra spēle būs svētdien pret Eiropas čempioni Spāniju.

"Ukraina ir komanda ar dažām ļoti īpaši labām spēlētājām - kā jau visas izlases šajā čempionātā. Ar savu labāko spēli varam viņas uzvarēt. Piektdien būs komandas sapulce, kurā vispirms piestrādāsim pie savām lietām. Domāju, ka vispirms jāpiestrādā pie aizsardzības, kā arī pie lēmumu pieņemšanas stresa situācijās. Tāpat jāizslēdz nepiespiestas kļūdas," skaidroja Pilābere.

Apakšgrupu uzvarētājas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas pirmdien savstarpējā spēlē noskaidros vēl divas ceturtdaļfināla dalībnieces.

Eiropas 37.meistarsacīkstes sieviešu komandām notiks līdz 7.jūlijam. Rīgā notiks divi no četriem grupu turnīriem, kā arī divas no četrām astotdaļfināla spēlēm. Divi grupu turnīri risināsies Serbijas pilsētās Nišā un Zreņaninā, savukārt ceturtdaļfināli, pusfināli un medaļu cīņas risināsies Serbijas galvaspilsētā Belgradā.

Eiropas čempionāta pirmo sešu vietu ieguvējas nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu