Cēsīs norisināsies ikgadējais sarunu festivāls "Lampa"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Šodien un rīt, 29. jūnijā, Cēsu pils parkā norisināsies sarunu festivāls "Lampa", informēja festivāla pārstāve Eva Šķēle.

Festivālā divu dienu garumā norisināsies vairāk nekā 350 pasākumi, kopējam diskusiju un notikumu ilgumam sasniedzot gandrīz 700 stundas.

Festivāla pasākumos tiks skarts plašs tēmu loks - personiskā izaugsme un laime, ģimenes un attiecību veidošana, dzīve pēc 50 gadu vecuma, garīgā veselība, reģionālā attīstība, mobings, nodokļi, drošība, laikmetīgā māksla, mediji, vide un zaļais dzīvesveids, tehnoloģijas un citi indivīdam, Latvijai un Eiropai aktuāli jautājumi.

Tāpat apmeklētājiem aizdomāties liks vēstules no cietuma, stāsti par dažādību, kā arī plašs kultūras notikumu klāsts.

Notikumu "Politiķu cepiens" šogad papildinās "Politiķu disko", sešiem politiķiem daloties savā muzikālajā gaumē. Savukārt vairāk nekā piecdesmit pasākumi festivālā būs veltīti drosmei, kas izvirzīta par šī gada festivāla galveno tēmu.

Festivāla programmā paredzēti arī pasākumi pusaudžiem un bērniem. Pašus mazākos izklaidējoši izglītos "Mini Lampa", bet jaunieši aicināti pievienoties festivāla jauniešu programmas "Īssavienojums" notikumiem.

"Lampas" centrālajā laukumā "Brīvais rupors" ikviens tiks aicināts uzdrošināties runāt publikas priekšā un paust savu viedokli par jebkuru tēmu, kā 20. gadsimta sākumā ļaudis to mēdza darīt uz improvizētām skatuvēm, piebilda Šķēle.

Kā norāda festivāla organizatori, "Lampa" ir vieta vērtīgām sarunām, domu apmaiņai, prāta asināšanai un redzesloka paplašināšanai - tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kuriem ir, ko teikt, un visiem, kas gatavi uzklausīt.

Galvenais festivāla mērķis ir stiprināt demokrātijas, diskusiju un cieņpilnu sarunu kultūru Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu