Princis Viljams: Ja kāds no maniem bērniem būtu homoseksuāls, es to pieņemtu un atbalstītu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Nedēļas sākumā kādā LGBT (lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu) labdarības pasākumā Lielbritānijas princim Viljamam tika uzdots neparasts jautājums - kāda būtu viņa reakcija, ja kāds no viņa bērniem paziņotu, ka ir homoseksuāls, vēsta portāls "The Guardian".

"Ja Jūsu bērni kādu dienu nākotnē paziņotu, ka ir homoseksuāli, kāda būtu Jūsu reakcija?" trīs bērnu tēvam pasākumā jautājis kāds jaunietis.

Princis Viljams atbildējis, ka pēdējā laikā ir par to daudz domājis: "Neviens par to tā īsti neaizdomājas līdz brīdim, kad pats kļūst par vecāku. Manuprāt, tam noteikti nebūtu ne vainas."

Princis atzinis, ka būtu gatavs atbalstīt jebkuru savu bērnu lēmumu jautājumā, kas skar viņu seksuālo orientāciju, bet viņu uztrauc sabiedrības nosodījums, ar ko bērniem tad varētu nākties saskarties:

"Es nebūtu uztraucies, ja, piemēram, mans dēls būtu gejs - mani vairāk uztrauktu, kā šo faktu uztvertu citi un spiediens, ko viņam uzliktu sabiedrība.

Es domāju, ka viņa dzīve kļūtu daudz grūtāka."

"Es vēlētos, lai mēs dzīvojam sabiedrībā, kur homoseksualitāte netiek uztverta kā kaut kas nepareizs, bet man jāņem vērā ģimene, no kuras nāku un pozīcija, kādā mēs esam, tāpēc esmu par to nedaudz uztraucies," vaļsirdīgi atklāja princis Viljams, norādot, ka viņš ar sievu Keitu ir par to daudz runājis. "Mēs viens otru atbalstām un būtu gatavi iziet cauri šim procesam, lai arī cik daudz šķēršu, diskriminācijas un naidīgu vārdu varētu tikt raidīts mūsu bērnu virzienā."

Princis Viljams ir pirmais britu karaļnama pārstāvis, kurš devies uz diskusiju ar LGBT kopienas pārstāvjiem. Labdarības pasākumā viņš tikās ar cilvēkiem, kuri savas orientācijas dēļ palikuši uz ielas vai bez darba.

Foto: Karaliskā ģimene pulcējas Elizabetes II 93. dzimšanas dienā

LGBT kopienas pārstāvji pēc tikšanās bijuši ļoti priecīgi par sarunu ar karaliskās ģimenes pārstāvi un cer, ka viņa vēstījums "liks sabiedrībai aizdomāties un patiešām kaut ko mainīs".

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu