"Nejaucies ASV prezidenta vēlēšanās!" Tramps jokodamies brīdina Putinu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien G20 samita laikā Japānā ticies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kuru jokodams brīdinājis nejaukties vēlēšanās.

Foto: Japānā sākas G20 valstu samits

Kā paziņoja Baltais nams, Putina un Trampa sarunas ilgušas pusotru stundu.

» Japānā sākas G20 samits

"Prezidents Tramps tikko pabeidza tikšanos ar prezidentu Putinu. Viņi bija vienisprātis, ka attiecību uzlabošana ir abu valstu un visas pasaules interesēs. Viņi arī apsprieda situāciju Irānā, Sīrijā, Venecuēlā un Ukrainā," teikts Baltā nama paziņojumā tviterī.

Pirms tikšanās Tramps jokodamies pavēstīja, ka sacīs Putinam, lai nejaucas 2020. gadā gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās.

Putina padomnieks Jurijs Ušakovs savukārt paziņoja, ka Krievija uzaicinājusi Trampu uz Otrā pasaules kara beigu 75. gadadienas svinībām Maskavā nākamā gada 9. maijā un Tramps uz to reaģējis pozitīvi.

Putins un Tramps tikās pirmo reizi kopš samita 2018. gada jūlijā Helsinkos. Toreiz ASV prezidents pēc samita paša mājās izpelnījās asu kritiku par pārāk iecietīgo toni sarunās ar savu krievu kolēģi.

Šī bija arī abu līderu pirmā tikšanās kopš noslēgusies ASV īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšana par Krievijas iejaukšanos 2016. gada prezidenta vēlēšanās.

Pēc 22 mēnešus ilgušās izmeklēšanas Millers secināja, ka Tramps un viņa kampaņas pārstāvji nav sadarbojušies ar Krieviju, bet Krievijas aģenti ir iejaukušies, lai palīdzētu Trampam. Īpašais prokurors atteicās izdarīt slēdzienu, vai Baltais nams ir licis šķēršļus likuma varas ceļā.

Tramps pirms tikšanās ar Putinu atklāja, ka sagaida "ļoti labu sarunu", bet sacīja, ka tā nav žurnālistu darīšana, ko viņš teiks Krievijas prezidentam.

Tramps norādīja, ka viņam ir ļoti labas attiecības ar Putinu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu