Nemiro sniedzis skaidrojumu Ministru prezidentam par "Latvenergo" padomes atlaišanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ralfs Nemiro
Ralfs Nemiro Foto: Valsts kanceleja

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) šodien Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) sniedzis skaidrojumu par neapmierinātību ar iepriekšējās AS "Latvenergo" padomes darbu, kā rezultātā tā tika atsaukta, aģentūrai LETA pastāstīja Nemiro pārstāve Beata Jonite.

LETA jau vēstīja, ka Ministru prezidents nedēļas sākumā izdeva rezolūciju, kurā ekonomikas ministrs tika aicināts līdz nedēļas beigām skaidrot lēmumu atsaukt "Latvenergo" padomi un pagaidu padomes iecelšanu.

» Atlaista "Latvenergo" padome

Viņa informēja, ka Nemiro šodien tikās ar Ministru prezidentu, izskaidrojot iemeslus saistībā ar "Latvenergo" padomes atsaukšanu, Ekonomikas ministrijas veikto dienesta ziņojumu par padomes darbības izvērtējumu, kā arī pagaidu padomes iecelšanu. Ziņojuma detaļas gan netiek atklātas.

"Šīs dienas laikā tiks izsūtīts arī paskaidrojuma ziņojums premjeram, kurā secināts par padomes neapmierinošo sniegumu, nepārliecinošo un neaktīvo darbu saistībā ar sadales tarifu mazināšanu, kā arī par OECD labās prakses pārvaldības principu neievērošanu, ņemot vērā, ka iepriekšējā padome nebija apolitiska," stāstīja Jonite.

Viņa uzsvēra, ka ministrs nav mainījis savu pārliecību, ka, atsaucot iepriekšējo "Latvenergo" padomi, viņš rīkojies tiesiski, sabiedrības interesēs un pēc labākās sirdsapziņas, lai ievērotu valsts kapitālsabiedrību labas pārvaldības principus.

"Šobrīd iecelta pagaidu padome koncerna darba pilnvērtīgai nodrošināšanai, kas sastāv no nozares profesionāļiem, kā arī ekspertiem, kas jau līdz šim darbojušies Ekonomikas ministrijas darba grupās, piemēram, saistībā ar sadales tarifu samazinājumu.

Ministrs vēlreiz uzsver, ka šī ir tikai pagaidu padome un apliecina, ka jaunās padomes izveide notiks atbilstoši OECD labās prakses principiem, kādi ir bijuši ievēroti līdz šim, un ka tai nebūs politiskas nokrāsas.

Ministrs premjeram savās atbildēs sniegs detalizētu skaidrojumu visiem šiem punktiem," pauda Jonite.

Jau ziņots, ka Ekonomikas ministrija šogad 19. jūnijā kā kapitāldaļu turētāja atlaida "Latvenergo" padomi un tās vietā tika iecelta pagaidu padome. No atsevišķiem koalīcijas politiķiem izskanējusi kritika saistībā ar pagaidu padomes locekļu iecelšanas veidu un atbilstību amatam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu