Pludmales volejbolistes Graudiņa un Kravčenoka ar uzvaru iesāk pasaules čempionātu Hamburgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa
Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka piektdien Hamburgā ar uzvaru uzsāka dalību pasaules čempionātā, kas norisinās Vācijas pilsētā Hamburgā.

Graudiņa/Kravčenoka, kuras izliktas ar 26.numuru B grupas cīņā ar 2-0 (21:15, 21:16) pārspēja polietes Kingu Vojtašiku/Katažinu Kocjoleku, kurām piešķirts 23.numurs.

Latvietes jau ar pirmajā setā vairākkārt veiksmīgi nospēlēja aizsardzībā, kā arī precīzi uzbruka, līdz ar to mača gaitā izdevās iegūt dažu punktu atrāvienu, kas bija pietiekami, lai pirmajā setā izcīnītu panākumu ar 21:15.

Otrais sets noritēja punkts punktā, tomēr pirms laukuma pušu maiņas latvietes panāca 11:10. Nākamai punkts izvērtās par ļoti garu izspēli, abām komandām lieliski aizsargājoties, tomēr beigās veiksmīgākas bija polietes. Latvietes gan nenokāra galvas un sākumā panāca minimālu pārsvaru 13:12, bet mača turpinājumā apliecināja favorītu statusu, panākot jau 18:13. Lai kā pretinieces centās atgūties, Kravčenoka un Graudiņa demonstrēja taktisku volejbolu, līdz ar to tika svinēta uzvara setā un visā mačā.

Pasaules čempionātu Latvijas duets turpinās sestdien, kad nākamajā mačā būs jātiekas ar austrietēm Katarinu Šicenhoferi/Lenu Plesučnigu (2.), bet pirmdien paredzēta cīņa ar vācietēm Leoniju Kercingeri/Sāru Šnaideri (47.).

Savukārt ar 23.numuru izliktie Pļaviņš/Točs pirmo B grupas maču aizvadīs piektdien ap plkst.17, kad viņiem pretī stāsies ar 26.numuru izsētie vācieši Filips Arne Bergmans/Janniks Harmss.

Turpinājumā latviešus gaida cīņas ar marokāņiem Mohamedu Abišu/Zuheiru Elgrauī (47.) un spēcīgajiem poļiem Mihalu Brilu/Gžegožu Fijaleku (2.).

Sestdien pasaules čempionātu iesāks arī Latvijas vadošais vīriešu pāris Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kuri izlikti ar 11.numuru. Viņiem K grupas spēles būs pret čīliešiem Iganasio Alehandro Zavalu/Gasparu Lammelu (38.), šveiciešiem Adrianu Haidrihu/Mirko Gersonu (35.) un kanādiešiem Semu Pedlovu/Semu Šekteru (14.).

Pasaules čempionātā 48 pāri sadalīti 12 apakšgrupās pa četriem katrā. Pēc viena apļa turnīra katras grupas divas labākās vienības, kā arī četri no 12 trešo vietu ieguvējiem kvalificējas izslēgšanas sacensībām. Savukārt pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas tiks salozētas pa pāriem un cīnīsies par vēl četrām ceļazīmēm uz izslēgšanas turnīru.

Pasaules čempionāts Hamburgā notiks līdz 7.jūlijam. Pasaules čempionu titulus izcīnījušie dueti savām valstīm nodrošinās ceļazīmes uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Pirms diviem gadiem notikušajā pasaules čempionātā labākais duets no Latvijas bija Samoilovs/Šmēdiņš, kuri aizkļuva līdz turnīra astotdaļfinālam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu