Latvijas handbola izlase EČ apakšgrupā tiksies ar Spāniju, Vāciju un Nīderlandi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas handbola izlase
Latvijas handbola izlase Foto: Latvijas Handbola federācija (handball.lv)

Latvijas handbola izlase 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupā tiksies ar Spāniju, Vāciju un Nīderlandi.

Šīs izlases cīnīsies C apakšgrupā, kas savus dueļus aizvadīs Norvēģijas pilsētā Tronheimā.

Jau ziņots, ka Latvija šomēnes pirmo reizi vēsturē izcīnīja ceļazīmi uz finālturnīru.

Jau pirms kvalifikācijas cikla ceļazīmes bija nodrošinājušas finālturnīra rīkotājas Austrija, Norvēģija un Zviedrija, kā arī 2018.gada Eiropas čempione Spānija.

Caur kvalifikācijas turnīru ceļazīmi uz finālturnīru izcīnīja arī Vācija, Polija, Horvātija, Šveice, Ziemeļmaķedonija, Islande, Slovēnija, Čehija, Baltkrievija, Francija, Portugāle, Krievija, Ungārija, Dānija, Melnkalne, Serbija un Ukraina.

Ņemot vērā apakšgrupu turnīra rezultātus, izlases tika sadalītas četros grozos. Latvija bija trešajā grozā kopā ar Austriju, Islandi, Melnkalni, Portugāli un Šveici, tādējādi šīs izlases latviešiem apakšgrupā nestāsies pretī.

Tikmēr pirmajā grozā bija Spānija, Zviedrija, Francija, Dānija, Horvātija un Čehija, otrajā grozā izsētas Norvēģija, Slovēnija, Vācija, Ziemeļmaķedonija, Ungārija un Baltkrievija, bet ceturtajā grozā bija Polija, Krievija, Serbija, Ukraina, Bosnija un Hercegovina, kā arī Nīderlande.

Čempionāta organizatoriem bija tiesības vienu izlasi jau ievietot kādā no apakšgrupām. Līdz ar to jau pirms izlozes bija zināms, ka Horvātija spēles A apakšgrupā Grācā, Austrija cīnīsies B apakšgrupā Vīnē, Vācija duelēsies C apakšgrupā Tronheimā, kur D apakšgrupā spēles aizvadīs arī Norvēģija, Dānija mēros spēkus E apakšgrupā Malmē, bet Zviedrija savus pretiniekus eksaminēs F apakšgrupā Gēteborgā.

Tā kā no Latvijas groza savu mājvietu izvēlējusies Austrija, tad jau pirms tam bija skaidrs, ka latvieši Vīnē nespēlēs.

Kopš 1994.gada ir notikuši 13 Eiropas čempionāti un visos no tiem finālturnīros spēlējušas Spānija, Horvātija un Francija. Titulētākie ar četrām zelta medaļām ir zviedri, kuri gan kopš 2002.gada Vecā kontinenta meistarsacīkstēs palikuši bez godalgām.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Austrijā, Norvēģijā un Zviedrijā norisināsies no 10. līdz 26.janvārim, un tajā pirmo reizi startēs kontinenta 24 spēcīgākās izlases. Mači norisināsies Stokholmā, Malmē, Gēteborgā (visas - Zviedrija), Vīnē, Grācā (abas - Austrija) un Tronheimā (Norvēģija).

Eiropas čempionātā 24 komandas būs sadalītas sešās apakšgrupas pa četrām izlasēm katrā. Pēc priekšsacīkstēm pamatturnīram kvalificēsies katru apakšgrupu divas labākās komandas, kas pēc tam divās grupās, pa sešām valstsvienībām katrā, noskaidros četras pusfinālistes.

Finālturnīrā uzvarējusī komanda nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. No Eiropas vietu Olimpiādē jau nodrošinājusi pērnā gada pasaules čempione Dānija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu