Ukrainas izlases uzbrucēja Raduloviča: Latvietes bija psiholoģiski stiprākas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiropas čempionāta spēle basketbolā sievietēm, kurā tiekas Latvijas un Ukrainas valstsvienības "Arēnā Rīga".
Eiropas čempionāta spēle basketbolā sievietēm, kurā tiekas Latvijas un Ukrainas valstsvienības "Arēnā Rīga". Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlase piektdien bija psiholoģiski stiprāka par Ukrainas valstsvienību, pēc zaudējuma atzīst ukraiņu vieglā uzbrucēja Oleksandra Raduloviča.

Latvijas sieviešu basketbola izlase piektdien Rīgā svarīgā Eiropas čempionāta mačā ar rezultātu 82:74 (15:14, 26:20, 17:14, 24:26) pārspēja Ukrainu, tādējādi turpinot cīņu par izslēgšanas turnīru.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākā ar 33 punktiem bija Elīna Dikeulaka, kura laboja Latvijas izlases rekordu oficiālajos valstsvienību turnīros. Viņai šajā mačā arī sešas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles.

"Nedarījām to, ko no mums prasīja. Neko nevarējām iesākt pret Dikeulaku, treneris prasīja mums spēlēt agresīvāk. Treneris vienmēr uzsver, ka aizsardzībā nav tikai jāaizsargājas - ir nepieciešams arī uzbrukt. To mēs nedarījām," Ukrainas Basketbola federācija citē Radulovičas teikto.

"Atslēgas moments bija otrajā ceturtdaļā. Nākamās divas ceturtdaļas bija līdzīgas, un mēs varējām viņas noķert. Spēlējām uz visiem 100%, taču tāpat daudz kas nesanāca. Arī Latvija spēlēja ar mazu rotāciju, tur nevar meklēt attaisnojumu. Viņas bija psiholoģiski stiprākas," pauda basketboliste.

A apakšgrupā vadībā ar vienu uzvaru vienā spēlē ir Spānija un Lielbritānija, tālāk ar vienu panākumu divās cīņās seko Latvija, bet Ukraina cietusi divus zaudējumus.

Zaudējums šodienas mačā Latvijai tikpat kā dzēstu izredzes sasniegt Eiropas čempionāta izslēgšanas turnīru, bet izcīnītā uzvara ļauj turpināt cerēt uz vietu astotdaļfinālā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu