"Porziņģim vēl sevi ir jāpierāda. Dalasa iesaistās laimes spēlē!" NBA leģenda par Porziņģa līgumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Ieva Leiniša/ LETA

Kādreizējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģenda Skotijs Pipens atzinis, ka Dalasas "Mavericks" komanda riskēs, piedāvājot Kristapam Porziņģim maksimāli iespējamo līgumu, vēsta ESPN. 

Ziemeļamerikas medijos izskanējusi informācija, ka "Mavericks" tuvākajā laikā grasās piedāvāt Porziņģim maksimāli vērtīgāko līgumu, kādu Latvijas basketbolistam šovasar var piedāvāt pēc līgas noteikumiem - 158 miljoni ASV dolāru (139 miljoni eiro) piecos gados.

Seškārtējais NBA čempions Pipens norādījis, ka šāds solis no Dalasas kluba puses ir riskants. 

"Porziņģis vēl ir jauns spēlētājs ar augstu potenciālu, bet viņam vēl sevi ir jāpierāda," ESPN sacīja bijusī NBA zvaigzne. "Turklāt vēl ir jautājums par to, kāds viņš atgriezīsies pēc gūtā savainojuma un vai spēs sasniegt virsotni."

Porziņģis nav spēlējis kopš pagājušā gada februāra, kad viņš guva ceļgala traumu. Latvijas basketbolists "Mavericks" komandai pievienojās šogad janvārī notikušajā spēlētāju maiņas darījumā, taču Dalasas klubā viņš vēl nav aizvadījis nevienu spēli.

"Var domāt, ka Porziņģis atgriezīsies vēl labāks. Ņujorkas "Knicks" gan nevēlējās riskēt, bet Dalasa savu nākotni vēlas būvēt, balstoties uz jaunajām zvaigznēm. "Mavericks" sastāvā ir arī Luka Dončičs. Bet es uzskatu, ka, piedāvājot Porziņģim maksimālo līgumu, Dalasas klubs iesaistās laimes spēlē. Viņš ir pelnījis lielu naudu, bet, lai saņemtu patiešām daudz naudas, tev vēl sevi ir jāpierāda," norādīja Pipens. 

Teorētiski pastāv opcija, ka Porziņģis izvēlas parakstīt ar "Mavericks" kvalifikācijas līgumu uz vienu gadu par 4,5 miljoniem dolāru, tādējādi 2020. gadā kļūstot par neierobežotu brīvo aģentu.

NBA klubi ar spēlētājiem varēs sākt vienoties no svētdienas, bet oficiāli līgumus varēs parakstīt no 6. jūlija. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu