Par "Ventspils" galveno treneri kļuvis Visockis-Rubenis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Basketbola treneris Artūrs Visockis-Rubenis
Basketbola treneris Artūrs Visockis-Rubenis Foto: FIBA.com

Par Latvijas vicečempionu basketbolā "Ventspils" galveno treneri kļuvis Artūrs Visockis-Rubenis, kurš iepriekšējās sezonās strādāja ar "Ogri", informē klubs.

Līgums ar 33 gadus veco treneri noslēgts uz divām sezonām.

Iepriekšējos divus gadus "Ventspili" trenēja Roberts Štelmahers, kurš gan tagad pārņēmis Igaunijas labākā kluba Tallinas "Kalev"/"Cramo" grožus.

"Mēs esam priecīgi, ka ir izdevies parakstīt divu gadu sadarbības līgumu ar vienu no labākajiem gados jaunajiem galvenajiem treneriem Latvijā. Tās ir jaunas vēsmas "Ventspils" klubā, un ceram, ka komandas līdzjutēji to pamanīs un novērtēs. Strādāsim pie sastāva komplektācijas savu iespēju robežās. Ceram izveidot labu kolektīvu, kas spēs sasniegt izvirzītos mērķus, sagādājot prieku un gandarījumu visiem "Ventspils" atbalstītājiem un līdzjutējiem," pauda kluba ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics.

Visockis-Rubenis trenera karjeru profesionālā basketbolā aizsāka 2011.gadā, kad kļuva par Latvijas Universitātes galveno treneri, bet 2016. gadā pievienojās "Ogre" komandai, kur aizvadītajā sezonā pārspēja jūrmalniekus, atnesot komandai augstāko sasniegumu līdz šim - Latvijas čempionāta bronzas medaļas. Turklāt "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas finālčetriniekā viņa vadītā vienība sarūpēja galvassāpes gan ventspilniekiem, gan "Kalev"/"Cramo", tomēr ogrēniešiem bija jāsamierinās ar ceturto vietu, kas tik un tā tika novērtēs kā augsts sasniegums.

Visockis-Rubenis šobrīd ir Latvijas U-19 vīriešu izlases galvenais treneris un atrodas Grieķijā, lai kopā ar Latvijas izlases puišiem cīnītos Pasaules kausā. Pērn viņš ar vairākiem šiem pašiem spēlētājiem izcīnīja Eiropas U-18 čempionāta sudraba medaļas. Treneris 2015.gadā vadīja arī Latvijas U-16 jauniešu izlasi, kur tā Eiropas čempionātā izcīnīja 11.vietu. Kopš 2015.gada viņš ir apstiprināts arī par Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera asistentu, tajā pašā gadā palīdzot arī sieviešu valstsvienībai.

Speciālists pērn tika nosaukts par Latvijas gada labāko basketbola treneri, saņemot Latvijas Basketbola savienības apbalvojumu.

"Man ir milzīgs gods un izaicinājums pievienoties tādai organizācijai kā "Ventspils". Organizācijai, kura balstās uz dziļām tradīcijām, augstiem sportiskiem sasniegumiem un mērķiem. Ticu, ka izveidosim spēcīgu un izsalkušu komandu, kura spēs sasniegt sev izvirzītos mērķus un tiekties uz izcilību. Man jāsaka liels paldies arī "Ogre" klubam un visai pilsētai ar kuru kopā ir noieti neaizmirstami pēdējie trīs gadi. Tomēr katrai lietai ir savs nolikts laiks, un tagad ceļš turpināsies Ventspils pilsētā," teica Visockis-Rubenis.

"Ventspils" klubā šobrīd notiek aktīva komandas komplektācija, kur kopā ar galveno treneri tiks veidota jauna vienība 2019./20.gada sezonai, gatavojoties cīnīties kvalifikācijas turnīram FIBA Čempionu līgā un Latvijas-Igaunijas līgā.

Iepriekšējā sezonā "Ventspils" triumfēja apvienotajā līgā un guva sudrabu Latvijas čempionātā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu