Sestdienas rītā Igaunijā kādā pilsētā novēroti vairāki savvaļas lācēni (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Eesti Jahimeeste

Agrā sestdienas, 29. jūnija rītā, kādā Igaunija pilsētā pa ielām pastaigājušies lāči. Abus ķepaiņus dēvē par Polu un Prošu. Igaunijā tie ieradušies no Krievijas. Kādam auto braucējam tos izdevies arī nofilmēt ar mobilo telefonu, vēsta portāls "Postimees".

Ap pulksten 5 rītā par abiem meža zvēriem paziņots arī Igaunijas Mednieku biedrības pārstāvim.

Mednieku biedrības mājaslapā vēstīts, ka mednieki uzreiz sapratušie - runa ir par dažādiem dzīvniekiem, proti, veseliem trim lāčiem, tādēļ zināmas bažas radās par to, kā tiem izdosies sveikiem un veseliem izkļūt no pilsētas un atgriezties savā ierastajā vidē.

Foto: Valgā novēroti trīs lāči

Pie auto bāzes, kur manīts trešais lācis, aug biezi krūmi, tādēļ atrast ceļu, lai izkļūtu no pilsētas, šim ķepainim nebija pārāk grūti, savukārt viens no pirmajiem diviem lāčiem kādu brīdi bija ieklīdis netālu esošajā mājas pagalmā.

Mednieki apsvēruši iespēju atrast atiecīgu transportu, lai dzīvnieku varētu iemidzināt, un droši nogādāt atpakaļ mežā. Šādas visai sarežģītas metodes šoreiz nevajadzēja pielietot, jo lācis izkašājis bedri zem sētas un pa tās apakšu nokļuvis atpakaļ uz ielas.

Mednieku biedrības pārstāvis tam sekojis pakaļ automašīnā, kamēr ķepainis pagājis garām mākslas skolai, vietējam veikalam un devies Latvijas virzienā.

Divi lāči bijuši marķēti ar numura zīmēm

Mednieki arī pamanījuši divu lāču ausīs numura zīmes, kas nozīmē, ka viņi jau ir bijuši cilvēku rokās un palaisti brīvībā.

Pašmāju un Latvijas kolēģiem par šiem numuriem nekas nebija zināms, taču Krievijas mednieki apstiprinājuši, ka runa ir par Pleskavas apgabalā brīvībā izlaistiem lāčiem Polu un Prošu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu