Policija: Būtiski samazinājies auto zādzību skaits (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policija (VP) apkopojusi datus, kas liecina, ka gada pirmajā pusē auto zādzību skaits mazinājies uz pusi. Tas tiek skaidrots ar labi paveikto darbu, vēsta raidījums "Degpuntkā". 

Policisti skaidro, ka uzlabojumi statistikā lielā mērā saistāmi ar faktu, ka pagājušā gada beigās likumsargu rokās nonāca vairāki organizēti grupējumi, kas aktīvi nodarbojās ar auto zādzībām.

Ja 2018. gadā laika posmā no janvāra līdz maijam Rīgas reģionā bija fiksētas 256 spēkratu zādzības, tad tādā pašā laika nogrieznī šogad auto aizdzīšanas gadījumi samazinājušies uz pusi un reģistrēti 125 noziegumi.

Neskatoties uz pozitīvajām tendencēm, policisti norāda, ka apstāties nedrīkst, jo vieta tukša nestāv, un, ja vieni noziedznieki tiek iesēdināti aiz restēm, tad citi nāk ārā vai kāds jau šobrīd apgūst auto zagšanas prasmes no jauna.

Kaut gan, ja ir starta kapitāls, tad jaunam autozaglim nemaz nevajag būt īpaši zinošam un veiklam.

Automašīnas, kas tiek darbinātas ar pogu jeb tā saukto "keyless go" sistēmu, tiek aizdzītas, pateicoties modernām tehnoloģijām, nevis roku veiklībai un mehāniskiem rīkiem.

Aparatūra ir pieejama melnajā tirgū.

Policisti aicina auto īpašniekus ne tikai padomāt par to apdrošināšanu, bet arī pievērst uzmanību papildu drošības iekārtām, piemēram, slēptajām podziņām un mehāniskiem stūres vai ātruma kārbas bloķētājiem.

Saskaroties ar mūsdienās jau piemirstām pretaizdzīšanas ietaisēm, ļaundaris var apjukt un zaudēt interesi par konkrēto auto. Ir vērts parūpēties arī par drošu vietu auto atslēgu glabāšanai, it sevišķi, ja dzīvojat privātmājā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu