Medijs: Ērvings noslēgs maksimālo līgumu ar Bruklinas "Nets"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kairijs Ērvings
Kairijs Ērvings Foto: AFP/SCANPIX

Saspēles vadītājs Kairijs Ērvings gatavs noslēgt maksimālo līgumu ar Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvēto Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Bruklinas "Nets", ziņo ESPN.

Abas puses svētdien tiksies un esot gatavas parakstīt četru gadu līgumu par 141 miljonu ASV dolāru (124 miljoniem eiro).

Vēl šomēnes Ērvings atteicās no sava līguma pēdējā gada, kas viņam, spēlējot Bostonas "Celtics" sastāvā, būtu ļāvis iekasēt 21,3 miljonus dolāru (19 miljonus eiro). Tā vietā viņš kļūs par neierobežoti brīvo aģentu un varēs noslēgt ienesīgāku līgumu ar citu komandu.

Ērvings arī iepriekš pārtrauca ilggadēju sadarbību ar aģentu un pievienojies mūziķa "Jay-Z" piederošai aģentūrai. Zīmīgi, ka reperim pieder arī daļa no "Nets" komandas.

Saspēles vadītājs "Celtics" vienībā spēlējis divus gadus - 2017.gadā viņš tika iemainīts no Klīvlendas "Cavaliers".

Iepriekš kā Ērvinga potenciālās nākamās darbavietas tika minētas arī Ņujorkas "Knicks" un Losandželosas "Lakers", kur spēlē viņa bijušais komandas biedrs Lebrons Džeimss. Tiesa, "Lakers" sastāvu papildinājusi ar NBA superzvaigzni Entoniju Deivisu.

Aizvadītajā sezonā Ērvings regulārajā čempionātā 67 spēlēs vidēji iemeta 23,8 punktus un veica 6,9 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā deviņos mačos viņam caurmērā 21,3 punkti un 7,0 rezultatīvas piespēles.

Kopā ar "Cavaliers" komandu Ērvings 2016.gadā kļuva par NBA čempionu.

Abu pušu pastiprinātā interese pār Ērvinga piesaistīšanu noteiks arī D'Endželo Rasela turpmāko likteni.

"Nets" izteikusi savam līderim Raselam kvalifikācijas piedāvājumu, tādējādi padarot viņu par ierobežoti brīvo aģentu.

Ar svētdienas vakaru pēc ASV laika atvērsies NBA brīvo aģentu tirgus, pie šāda statusa tiekot vairākām līgas zvaigznēm, tostarp latvietim Kristapam Porziņģim, kurš gan, visticamāk, paliks ar Dalasas "Mavericks" komandu.

Brīvā aģenta statusā šovasar būs arī Rasels, kuram nu piedāvāts kvalifikācijas līgums, kā rezultātā viņš ar svētdienas vakaru būs ierobežoti brīvā aģenta statusā. Basketbolists tik un tā varēs uzklausīt citu komandu piedāvājumus un tiem pat piekrist, taču "Nets" klubam būs 48 stundas laika, lai tiem pielīdzinātos un paturētu aizvadītajā sezonā pirmo reizi Visu zvaigžņu mačā spēlējušo aizsargu savā sastāvā.

Ja "Nets" nebūtu piedāvājusi Raselam kvalifikācijas piedāvājumu, viņš ar svētdienu kļūtu par neierobežoti brīvo aģentu, kas viņam bez kluba ziņas ļautu pārcelties uz jebkuru citu NBA komandu.

Rasels nupat aizvadīja savas NBA karjeras labāko sezonu. 23 gadus vecais saspēles vadītājs vidēji mačā iemeta 21,1 punktu un veica 7,0 rezultatīvas piespēles. Viņš arī bija galvenais iemesls, kāpēc "Nets" pirmo reizi kopš 2015.gada sasniedza izslēgšanas turnīru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu