Turcijas policija pielieto asaru gāzi pret praida dalībniekiem (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gājiena dalībnieks nolūkojas uz policijas spēkiem 2019. gadā praidā Istambulā
Gājiena dalībnieks nolūkojas uz policijas spēkiem 2019. gadā praidā Istambulā Foto: AFP/SCANPIX

Turcijas policija svētdien, 30. jūnijā, galvaspilsētā Stambulā pielietojusi asaru gāzi, lai izklīdinātu LGBT tiesību aktīvistus, kas, nepakļaujoties varasiestāžu aizliegumam, bija sanākuši uz gājienu, vēsta ziņu aģentūra AFP.

Pie Taksima laukuma, kur organizatori sākotnēji bija iecerējuši gājienu, pulcējās vairāki tūkstoši cilvēku, no notikumu vietas ziņo aģentūras AFP korespondents.

Stambulas varasiestādes jau piekto gadu pēc kārtas gājienu bija aizliegušas, taču policija sākotnēji ļāva ļaudīm pulcēties vienā no blakusielām, kur ar publisku paziņojumu nāca klajā gājiena organizatori, taču tad policija, pielietojot asaru gāzi, sāka pūli izklīdināt.

Taksima laukuma apkārtnē bija vērojama spēcīga policijas klātbūtne. Ielās bija izvesti arī ūdensmetēji. Pūlis, virs kura galvām plīvoja daudzi varavīksnes krāsu karogi, skandēja tādus saukļus kā "Plecu pie pleca pret fašismu!" un "Mūs neapklusināt!"

Stambulas praids kopš 2003. gada rīkots ik gadu un pulcējis vairākus desmitus tūkstošu dalībnieku no pārsvarā islāmticīgā reģiona. Pēdējais atļautais LGBT tiesību aktīvistu gājiens, kas netika aizliegts, notika 2014. gadā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu