NBA zvaigznes Durants un Ērvings kļūs par Kuruca komandas biedriem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kevins Durants
Kevins Durants Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigznes Kevins Durants un Kairijs Ērvings kļūs par Rodiona Kuruca komandas biedriem Bruklinas "Nets" vienībā.

Ar svētdienu atvērās NBA brīvo aģentu tirgus, bet, kā vēstī prestižākie Ziemeļamerikas mediji, "Nets" vienojusies ar Durantu, Ērvingu un arī pieredzējušo Deandrē Džordanu.

Durants, kurš iepriekšējās trīs sezonas spēlēja Goldensteitas "Warriors" rindās, ar "Nets" vienojies par četru gadu līgumu, kura kopējā vērtība ir 164 miljoni dolāru (144 miljoni eiro), ziņo ESPN.

Četru gadu kontraktu tikmēr parakstīs arī Ērvings, kurš pa šo laiku saņems 141 miljonu dolāru (124 miljonus dolāru), kamēr Džordans tiks pie 40 miljoniem dolāru (35 miljoniem eiro) četros gados.

Oficiāli savus līgumus brīvie aģenti gan drīkst parakstīt vien ar sestdienu.

Šie spēlētāji ir vienojušies savā starpā, jo Durants un Ērvings ziedojuši katrs dažus miljonus eiro, nevienojoties par maksimālajiem līgumiem, lai "Nets" algu sarakstos atrastu vietu arī Džordanam.

Durantam gan, visticamāk, nākamā sezona būs jāizlaiž, jo viņš šī gada izslēgšanas turnīrā savainoja Ahilleja cīpslu.

Durants "Warriors" komandai savās pirmajās divās sezonās šajā vienībā palīdzēja gūt NBA čempiontitulu, turklāt viņš abās reizēs tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko basketbolistu. Viņš desmit reizes piedalījies līgas Visu zvaigžņu spēlē.

Savas NBA karjeras laikā 30 gadus vecais Durants regulārajā čempionātā 849 spēlēs vidēji guvis 27,0 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu, kamēr 139 izslēgšanas turnīra cīņās viņa kontā caurmērā 29,1 punkts un 7,7 atlēkušās bumbas.

Tikmēr Ērvings iepriekšējās divas sezonas pavadīja Bostonas "Celtics" rindās, bet 2016.gadā viņš kopā ar Klīvlendas "Cavaliers" kļuva par NBA čempionu.

Savas NBA karjeras laikā 27 gadus vecais saspēles vadītājs, kurš sešas reizes piedalījies Visu zvaigžņu spēlē, regulārā čempionātā 508 spēlēs vidēji guvis 22,2 punktus un veicis 5,7 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā 61 cīņā viņam caurmērā 23,5 punkti un 5,0 atlēkušās bumbas.

Visbeidzot 30 gadus vecais Džordans pagājušajā sezonā latvieša Kristapa Porziņģa maiņas darījuma ietvaros no Dalasas "Mavericks" nonāca Ņujorkas "Knicks" rindās. Centrs savas NBA karjeras laikā regulārajā čempionātā 819 spēlēs vidēji iemetis 9,6 punktus un izcīnījis 10,9 atlēkušās bumbas, bet izslēgšana turnīrā 57 mačos viņam caurmērā 9,8 punkti un 11,3 atlēkušās bumbas.

Džordans trīs reizes bijis NBA Visu zvaigžņu spēles dalībnieks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu